Laatste nieuws over Netflix

Nieuw kostuumdrama The Decameron op Netflix

Kostuumdrama’s doen het in de regel verschrikkelijk goed op Netflix. Bridgerton, Downton Abbey, noem ze allemaal maar op. De nieuwe serie The Decameron neemt je mee naar de pestplaag in 1348. Om duidelijk te zijn: het is géén fijne tijd.

The Decameron

The Decameron speelt zich dus af tijdens de pestplaag in 1348, bijna een eeuw geleden. In de Italiaanse kunststad Florence grijpt de zwarte dood om zich heen en een groep bestaande uit aristocraten en hun bedienden besluit de stad te ontvluchten. Ze zoeken hun heil op een landgoed in de periferie, en terwijl ze wachten totdat de kunst veilig is, vermaken ze zich met alcohol en s**s. As one does!

De cast van dit nieuwe Netflix-kostuumdrama bestaat uit onder anderen Zosia Mamet (bekend van Girls), Saoirse-Monice Jackson (Derry Girls) en Tony Hale (Veep). The Decameron werd weliswaar gedacht door Kathleen Jordan, maar zij heeft zich niet als regisseur aan het project verbonden. Dat is namelijk de ervaren film-en-seriemaker Michael Uppendahl, die onder andere negen afleveringen van American Horror Story afleverde. Ook was hij betrokken bij Mad Men én Legion.

De Decamerone

‘Bedacht’ (hierboven) is overigens een groot woord, want The Decameron is vooral gebaseerd op de zogenaamde Decamerone (Prencipe Galeotto), een verzameling van honderd verhalen die de Italiaanse dichter en geleerde Giovanni Boccaccio schreef, waarschijnlijk (men is er niet helemaal over uit) in de periode 1349-1360. Dit middeleeuws werk wordt in het algemeen als zijn meesterwerk beschouwd en geldt stilistisch gezien (volgens kenners) als een van de mooiste werken uit de gehele Italiaanse literatuur.

The Decameron op Netflix

Vind jij dit allemaal interessant klinken. Als je fan bent van shows als Bridgerton en Downton Abbey ongetwijfeld wel! Nou: kijk je al uit naar dit nieuwe project, dan hebben we goed nieuws voor je: de serie is vanaf 25 juli al te zien bij Netflix, nog maar een klein maandje geduld dus!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?