Laatste nieuws over Netflix

Nieuw Netflix-misdaadmysterie met David Tennant en Helen Mirren

Netflix komt ‘binnenkort’ met een nieuw misdaadmysterie mét een absolute sterrencast. Dat is niet overdreven, want er spelen bijna geen onbekende acteurs en actrices in de show. Wat te denken van David Tennant? Helen Mirren? Pierce Brosnan? Ben Kingsley? And the list goes on!

The Thursday Murder Club-boeken

The Thursday Murder Club, zoals de nieuwe serie heet, is gebaseerd op een boek: The Thursday Murder Club uit 2020 van schrijver Richard Osman. En dat is geen op zichzelf staande roman, maar het eerste deel in een heuse Thursday Murder Club-franchise, die verder bestaat uit: The Man Who Died Twice (2021), The Bullet That Missed (2022) én The Last Devil To Die (2023). Inmiddels is hij begonnen met een andere reeks: We Solve Murders.

Sterrencast

De moraal van het verhaal: er is genoeg bronmateriaal om meerdere seizoenen te maken. En we hebben het hierboven al gezegd: The Thursday Murder Club heeft dus een absolute sterrencast. Helen Mirren, Pierce Brosnan, Ben Kingsley, David Tennant, Jonathan Pryce, Naomi Ackie, Daniel Mays en Henry Lloyd-Hughes maken onderdeel uit van het ‘moordteam’.

Plot

The Thursday Murder Club is een moordmysterie, maar ook een moordkomedie. Het verhaal gaat over een groep vrienden in een bejaardentehuis. Ze komen voor de lol samen om moorden op te lossen, maar hun leven komt op zijn kop te staan als de club verstrikt raakt in een échte zaak van een louche projectontwikkelaar die dood wordt aangetroffen… Opeens wordt het een heel stuk belangrijker om dit mysterie op te lossen.

De bovengenoemde Osman, de geestelijk vader van The Thursday Murder Club, verwacht veel van het project, zo vertelt hij in zijn eigen podcast: “Er zijn een aantal grote namen en er komen nog een aantal namen bij. Ik denk dat dit de beste Britse cast is sinds de Harry Potter-films.”

The Thursday Murder Club op Netflix

De intro van dit stuk beginnen we met ‘binnenkort’, maar dat moet je relatief zien, want de opnames van The Thursday Murder Club beginnen binnenkort en we weten helemaal nog niet wanneer deze serie uitkomt. In 2025? Daar hopen we op!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?