Laatste nieuws over Netflix

Nieuw Terminator-project in de maak bij Netflix

Ben jij fan van de Terminator-franchise? Met Arnold Schwarzenegger? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Netflix werkt aan een nieuwe serie in het Terminator-universum. Maar dan wel zonder ‘Mr. I’ll be back‘ Arnold himself.

Werktitel: Terminator

Het betreft een animatieserie die nog niet eens een titel heeft, slechts een werktitel: ‘Terminator’. Ook weten we dus nog volstrekt niet wanneer deze show uit moet komen, maar gek genoeg is het plot al wel bekend.

Verhaal

Terminator neemt ons namelijk mee (terug) naar het jaar 2022. Er woedt al tientallen jaren een allesverwoestende oorlog tussen de laatst overgebleven mensen en een groot leger van machines. Deze strijd begon in 1997 en werd in gang gezet door de robot Skynet. Nu wordt er een soldaat teruggestuurd in de tijd om het lot van de mensheid te veranderen. Het is haar taak om terug te gaan naar het jaar waarin de oorlog van start ging om de wetenschapper Malcolm Lee te beschermen. Lee werkt op dat moment namelijk aan een nieuw AI-systeem dat ontworpen is als antwoord op de aanvallen op de mensheid die Skynet plant. Helaas wordt Lees plannetje verpest door een meedogenloze moordenaar uit de toekomst die voor altijd het lot van Lees drie kinderen verandert…

Production IG

De bekende Japanse animatiestudio Production IG is verantwoordelijk voor de productie van ‘Terminator’ en het desbetreffende bedrijf kun je kennen van onder meer Ultraman, B: The Beginning, Noblesse en nog veel meer.

‘Dank, dank, dank!’

Matt Tomlin is zowel de productieleider, uitvoerend producent als schrijver van het project en hij reageert: “Iedereen die mijn werk kent weet dat ik geloof in grote risico’s nemen en doen wat je hart je vertelt. Ik voel me vereerd dat Netflix en Skydance me de kans hebben gegeven om Terminator op een ‘andere’ manier te benaderen. Een manier die conventies doorbreekt en verwachtingen ondermijnt, waarbij ‘moed’ centraal staat!”

Terminator op Netflix

Nu vraag jij je natuurlijk af: maar wanneer komt ‘Terminator’ dan uit op Netflix? Het antwoord: we hebben werkelijk geen flauw idee! Vermoedelijk zijn er nog wel wat stapjes te zetten alvorens het project klaar is voor release… Wij houden je op de hoogte!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?