Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Alonzo Brooks zaak uit Unsolved Mysteries: No Ride Home?

Wie heeft Alonzo Brooks vermoord en wat is er eigenlijk gebeurd? Het is de grote vraag die iedere kijker van Unsolved Mysteries zal hebben na het zien van de aflevering ‘No Ride Home’. Het grote nieuws is dat de FBI de zaak van Alonzo Brooks heeft heropend!

Alonzo Brooks bleef achter op een feestje

De zaak van Alonzo Brooks speelt zich af in april 2004. Samen met een aantal vrienden ging de toen 23-jarige Alonzo in Kansas naar een feest. Dit feest was in La Cygne, een klein uur rijden van hun eigen woonplaats. De meeste jongens gingen al snel naar een ander feest, maar Alonzo bleef achter. Degene met wie hij heen was gereden, verdwaalde bij een zoektocht naar sigaretten. Met een andere vriend zou hij nu mee terugrijden, maar die hebben elkaar niet meer gezien. De volgende ochtend was Alonzo vermist en bij de weg van het – inmiddels verlaten – huis waar het feest was werden zijn pet en schoenen teruggevonden.

La Cygne, Kansas

Een maand ontbrak ieder spoor van Alonzo Brooks en kreeg de familie en vrienden van Alonzo het beeld dat ze weinig steun krijgen van zowel de politie als de lokale bewoners van La Cygne. In dit zuidelijke dorpje moesten ze weinig hebben van kleurlingen en dit was voelbaar voor de betrokkenen. Na een maand zaken door de overheid kreeg de familie groen licht om zelf te zoeken. Ronduit bizar is het dat Alonzo na slechts een half uur zoeken werd gevonden aan de rand van een beek.

Is lichaam Alonzo Brooks verplaatst?

Juist daar ontstaan de grote vragen wat er gebeurd is. Zelfmoord of dronken in de sloot te zijn beland is niet logisch aangezien zijn spullen langs de weg werden gevonden. Een duikteam dat het gebied heeft onderzocht voor de politie had de bewust plek bekeken en gaf nu aan dat ze hem – als hij daar lag – altijd hadden gevonden. Is Alonzo Brooks later verplaatst? Alle signalen wijzen erop aangezien zijn lichaam en spullen die hij bij zich droeg ook geen vertekeningen hadden van een maand in het water bivakkeren.

FBI heropent de zaak van Alonzo Brooks

Het grootste nieuws over Alonzo Brooks kwam vlak voor het verschijnen van Unsolved Mysteries. De FBI heeft namelijk de zaak heropend. Op 11 juni heeft een beloning uitgeschreven tot 100.000 dollar voor wie informatie kan verstrekken wat er precies is gebeurd met Alonzo. Aanklager Stephen McAllister: “De dood van Alonzo is absoluut verdacht en er moeten meerdere mensen zijn die weten wat er die nacht in 2004 is gebeurd. Het is tijd dat de waarheid boven tafel komt en de omerta van stilte moet worden verbroken. De familie van Alonzo verdient het om de waarheid te weten.”

Honderden tips binnen

De FBI onderzoekt of er racistische motieven ten grondslag liggen aan de dood. Inmiddels zouden er al ruim honderd tips zijn ingediend. Of hier bruikbare informatie bij zat is nog niet bekend. Ook producer Terry Dunn Meurer liet dit weten aan Variety. “Dit is de zaak waar we de meeste mails en tips over binnen krijgen. Veel theorieën hadden we al gehoord toen we de opnames draaiden, maar er zijn ook nieuwe namen die naar boven komen. Al deze informatie hebben we voortgezet naar de FBI.”

Lichaam Alonzo Brooks opgegraven

Inmiddels is het duidelijk dat het ernst is voor de FBI. Op 21 juli is het lichaam van Alonzo namelijk opgegraven, als onderdeel van het lopende onderzoek. De woordvoerder van de FBI wilde geen verdere informatie verstrekken tegenover CNN, maar duidelijk is dat we meer ontwikkelingen mogen verwachten.

Een tweede feestje in La Cygne

De FBI heeft in de zomer en het najaar van 2020 veel gesprekken gevoerd en ooggetuigen gesproken. Daaruit heeft de FBI geleerd dat er vlakbij in La Cygne ook een tweede feestje was. Hier zou een flinke woordenwisseling hebben plaatsgevonden waarop veel bezoekers naar het andere feest zijn gegaan. Juist waar Alonzo voor het laatst levend is gezien. De FBI vraagt dan ook naar informatie van iedereen die op één van beide feesten is geweest.

Autopsie geeft uitsluitsel: Moord

Op 5 april 2021 kwam er een nieuwe ontwikkeling in de zaak van Alonzo Brooks. De FBI heeft namelijk de uitslag van de autopsie bekendgemaakt. Daarbij is onomstotelijk vast komen te staan dat Alonzo is vermoord. “We wisten dat Alonzo Brooks stierf onder zeer verdachte omstandigheden”, laat aanklager Duston Slinkard weten in de verklaring. “Dit nieuwe onderzoek door een team van ’s werelds beste forensisch pathologen en experts heeft uitgewezen dat het geen toeval was. Alonzo werd vermoord. We doen er alles aan en zullen geen middelen sparen om de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen.”

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Alonzo Brooks naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?