Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Buffalo Jim Barrier zaak uit Unsolved Mysteries: Death in a Vegas Motel?

Wie heeft Buffalo Jim Barrier vermoord of was het toch een ongelukkige samenloop van omstandigheden? Dit is de groet vraag na de aflevering Death in a Vegas Motel van Unsolved Mysteries over Buffalo Jim, oftewel Jim Barrier. En zijn er sinds de aflevering nieuwe ontwikkelingen en aanwijzingen over de dood van Buffalo Jim?

Lichaam gevonden in Motel 6, kamer 105

Eerst de feiten op een rij: Op 6 april 2018 wordt in Motel 6, kamer 105 het lichaam aangetroffen van Jim Barrier. Hij is in Las Vegas bekend als Buffalo Jim. De automonteur heeft naam gemaakt met zijn eigen professionele worstelaars organisatie. Zijn lichaam ligt op het bed, waar hij op zijn rug ligt met zijn shirt open en broek op zijn enkels. Er worden resten van een witte substantie gevonden in zijn baart en op zijn shirt. De avond ervoor vertrok hij uit huis, waar hij tegen zijn dochter vertelde met iemand uit eten te gaan. Jim Barrier zou om middernacht weer thuis zijn, maar werd de volgende middag gevonden.

Hartklachten en cocaïne

Opvallend is dat de dochters direct na de identificatie van het lichaam in de hotelkamer zijn spullen meekregen. Waaronder zijn sleutels, portemonnee en telefoon. Bij de autopsie waren geen trauma’s gevonden, wel sporen van cocaïne in zijn bloed. Doordat hij ook te kampen had met hartklachten werd de doodsoorzaak gesteld op een combinatie van deze twee factoren. Tot zover lijkt met een vrij heldere zaak, maar nu komen de punten waar het vreemd wordt in Unsolved Mysteries.

De rol van Lisa

De dochters van Buffalo Jim besluiten gelijk te kijken wie er als laatste heeft gebeld. Op de voicemail staat ene Lisa die vraagt hoe het met hem gaat. Ze bellen terug, maar dan ontkent Lisa dat ze Jim kent. Dat er cocaïne is gevonden in het lichaam van Jim Barrier zorgt voor veel verbazing bij zijn omgeving. In zijn jonge jaren heeft hij gebruikt, maar was er juist trots op daar al een kwart eeuw vanaf te zijn. Tevens wordt Lisa door de politie verhoord, wat een onsamenhangend verhaal oplevert. Ze blijkt Jim al jaren te kennen en ze zouden samen in de hotelkamer zijn geweest. Toen hij een aanval kreeg was ze snel vertrokken. Maar stond ze niet in connectie met iets groters? Namelijk de Crazy Horse Too?

Crazy Horse Too

Buffalo Jim en de herenclub Crazy Horse Too hadden al sinds 1998 een geschil. Eigenaar Rick Rizzalo wilde de garage van Jim Barrier overnemen om zijn zaak uit te kunnen breiden. Jim was niet van plan om aan de kant te gaan en werd lange tijd bedreigd. De FBI deed echter al langer onderzoek naar de Crazy Horse Too en banden met de maffia. Jim werkte samen met de FBI en diende wekelijks informatie in. Het zou succesvol blijken. In 2003 kwam er een huiszoeking en drie jaar later werd Rizzalo veroordeeld. Maar nu komen de pijnlijke data. In maart 2008 werd Rizzalo vervroegd vrijgelaten en zijn huisarrest liep op 4 april af. Een dag later werd Jim Barrier dood aangetroffen.

Nieuwe aanwijzingen dood Buffalo Jim

Nog drie eigenaardigheden: Zeven minuten voor Jim incheckte in het hotel ging er iemand kamer 105 binnen. Heeft er iemand op hem gewacht? De dag na zijn dood kon de politie en familie zijn auto niet vinden rondom de motel… aan het begin van de avond was de opvallende Rolls-Royce opeens wel aanwezig op de parkeerplaats. En op de foto’s van de hotelkamer is een telefoon zichtbaar die niet van Buffalo Jim was en ook niet aan de familie overgedragen. Van wie was deze telefoon?

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Buffalo Jim Barrier naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien. Wil je zelf alle dossiers inzien? Hier zijn alle rapporten te downloaden.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

Joshua Guimond (What Happened to Josh)
Tiffany Valiante (Mystery at Mile Marker 45)
Tammy Williams en David Carter (Body in Bags)
Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)
Alonso Brooks (No Ride Home)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?