Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Christopher Dansby en Shane Glover uit Unsolved Mysteries: Stolen Kids

Je kind zomaar van het ene op het andere moment kwijtraken. Het overkwam Allison Dansby en Rosa Glover, in hetzelfde park slechts drie maanden na elkaar. De zaken van Chrstopher Dansby en Shane Glover worden belicht in Unsolved Mysteries: Stolen Kids. Een aflevering waar vermiste kinderen centraal staan.

Een druk park in Harlem New York

In mei 1989 was de toen tweejarige Christopher met zijn moeder Allison in een park in Harlem. Dit was op dat moment geen al te beste wijk in New York en zeer druk bevolkt. Allison ging even naar de winkel, terwijl Christopher bij haar moeder in het park bleef om te spelen. Toen ze terugkwam was het jongetje verdwenen. Een grote zoektocht werd gestart, maar geen enkel spoor van Christopher. De politie kamde de gehele wijk uit en bekeek ook alle scenario’s binnen de familie. De vader van Christopher woonde in Florida en kwam over. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben. Allison was in die tijd verslaafd, maar ook een mogelijk probleem over drugs bleek al snel gedoofd. Zeker toen drie maanden later hetzelfde gebeurde.

Tweede jongetje verdwijnt

Op 10 augustus 1989 ging Rosa Glover met haar zoontje Shane Glover naar het park, hij was pas negentien maanden oud. Er waren twee kinderen die met hem wilden spelen en zo ging Rosa op een bankje zitten. Even was ze met iemand in gesprek en vervolgens was Shane verdwenen. Opnieuw volgde een grote zoektocht. De twee kindere die met Shane wilden spelen bleken geen dubbele agenda te hebben, net zoals de man met wie Rosa even zat te praten. De politie startte een speciale eenheid, want er ontstond grote onrust in de wijk. Het park stond tussen tien grote flats, ieder met veertien verdiepingen. Het werd dus zoeken naar een spelt in een hooiberg.

Politie New York staat voor een raadsel

Al zette de politie van New York alles op alles om Christopher en Shane terug te vinden, er was simpelweg geen enkele aanwijzing. De twee families hadden geen connectie en een rode draad was er dan ook niet te vinden. Behalve in de overeenkomst tussen de ontvoeringen zelf. Deze vond plaats op dezelfde dag (donderdag), rond hetzelfde tijdstip van de dag. Niet geheel toevallig het drukste moment van de dag in en rond het park. Zo is de gehele zoektocht gestrand. Diverse opties zijn wel belicht, waarbij Unsolved Mysteries vooral inzoomt op de mogelijkheid dat de jongens zijn ontvoerd om te verkopen aan mensen die een gezin wilden stichten maar geen kinderen konden krijgen.

Nieuwe aanwijzingen naar Christopher Dansby en Shane Glover

Inmiddels zijn allebei de jongens als ze nog in leven zijn rond de dertig jaar oud. Er zijn tekeningen gemaakt hoe ze er nu uit zouden kunnen zien. Hier hopen de makers van Unsolved Mysteries dat Christopher en Shane toch nog terug worden gevonden. Een verhaallijn die in Unsolved Mysteries niet is behandeld, is dat er in 1989 nog een derde zaak speelde. Ook deze werd lang in verband gebracht met de verdwijning van Christopher en Shane. In 1989 is namelijk ook de pas een maand oude Andre Terrence Bryant verdwenen. Zijn moeder Monique Rivera ginig winkelen met twee vriendinnen, die ze vrij recent had leren kennen. Moeder en zoon werden als vermist opgegeven, waarop Monique een dag later in een bos in de Bronx werd gevonden. Van Andre is nooit meer iets waargenomen, net zoals van de twee vriendinnen. Gaandeweg het onderzoek is deze zaak toch losgekoppeld aan de zaken van Christopher en Shane.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Christopher Dansby en Shane Glover naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Alonso Brooks (No Ride Home)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?