Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Jack Wheeler-zaak uit Unsolved Mysteries: Washington Insider Murder

De moord op Jack Wheeler uit Unsolved Mysteries roept nog altijd veel vragen op. In 2010 werd Wheeler vermoord gevonden op een afvalstortplaats. Maar wat is er nou echt gebeurd? En zijn er na de aflevering Washington Insider Murder van Unsolved Mysteries nieuwe aanwijzingen rondom Jack (John) Wheeler?

Jack Wheeler vermoord gevonden op stortplaats

In Unsolved Mysteries wordt de dood van Rey Rivera behandeld in Washington Insider Murder. Op 31 december 2010 wordt zijn lichaam gevonden op een stortplaats in Cherry Island, Delaware. Er komt al snel veel media-aandacht voor de zaak, want Jack Wheeler die door velen ook John Wheeler wordt genoemd, is een redelijk bekend persoon. Hij diende in Vietnam en had daarna een voortrekkersrol voor veteranen. Ook diende hij in het Witte Huis als assistent van de luchtmachtsecretaris onder president George W. Bush. De zaak riep dan ook veel vragen op of er een politiek motief was achter zijn dood. Want de wijze waarop hij was achtergelaten op de stortplaats deed niet denken aan toevallige dood of een overval. Sterker nog, hij had nog geld in zijn portemonnee en zijn dure rolex horloge had hij ook nog om zijn arm.

Veel gaten in tijdlijn Jack Wheeler

De opmaat richting de vondst van het lichaam van Jack Wheeler roept in Unsolved Mysteries veel vragen op. De kerstdagen bracht hij door met zijn gezin in New York, om op 27 december te vertrekken naar Washington voor werk. Die avond gaat hij naar het tweede huis van het gezin in New Castle, een klein dorp tussen de twee grote steden. Daar vindt in de avond een opvallend incident plaats, want in het huis in aanbouw tegenover Wheeler gaan rookbommen af. De volgende ochtend informeert Jack aan zijn werkgever Mitre Corporation dat er bij hem is ingebroken en hij zijn spullen kwijt is. Ook zijn telefoon. Deze wordt later teruggevonden bij het huis in aanbouw. Opvallend is dat Jack zijn familie én de politie niet informeert over de inbraak.

Mysterie wordt groter

Het mysterie wordt vervolgens nog groter. Op 29 december bezoekt Jack de plaatselijke apotheek en vraagt om een lift naar Wilmington om zijn auto op te halen. Het is bekend dat Jack heel slecht is in richtingsoriëntatie en komt dan ook in een verkeerde parkeerplaats terecht. Drie kwartier later wordt hij gezien op camerabeelden, maar qua gedrag wel onherkenbaar. Hij is opgejaagd en een schoen kwijt. Ook is zijn aktetas weg. Weer een dag later wordt hij voor het eerst weer gezien om half vier in de middag in een kantoorgebouw. Hij blijkt daar de hele nacht te zijn geweest, maar heeft helemaal geen connectie met dit gebouw. Het lijkt er dan ook op dat Jack hier ondergedoken zit. In de avond verlaat Jack Wheeler het gebouw in een zwarte hoodie en om 20.42 wordt hij voor het laatst gezien op een bewakingscamera van een hotel. Op 31 december wordt zijn lichaam gevonden.

Onderzoek brengt zaak naar Newark

Daarmee zijn de plotwendingen nog niet compleet. Het afval waartussen het lichaam van Jack Wheeler wordt gevonden brengt het onderzoek naar Newark. Daar wordt zelfs de vrachtwagen achterhaald waarmee zijn lichaam richting de stort is vervoerd en uiteindelijk ook de container waar het lichaam in is gedumpt. Door middel van dna-materiaal wordt dit onomstotelijk vastgelegd, maar dit roept nog meer vragen op. Want hoe kwam Jack in Newark, 23 kilometer van Wilmington. Ook met Newark had hij geen enkele connectie. Zijn lichaam is volledig in elkaar geslagen, waardoor van een ongelukkig ongeval geen sprake kan zijn.

Nieuwe aanwijzingen in zaak Jack Wheeler

De grote vraag blijft dus, wat is er gebeurd met Jack Wheeler? In Unsolved Mysteries wordt ingezoomd op een aantal scenario’s. Daarbij ook de opvallende gebeurtenis in New Castle. Was het Jack die de rookbommen af had laten gaan? Hij was fel tegenstander van de bouw van het nieuwe huis, dat een park zou vernielen. Maar hoe staat dit vervolgens weer in connectie met Newark? Had hij in de politieke jaren vijanden opgebouwd?  Heeft zijn bipolaire stoornis een aandeel gehad in zijn uiteindelijke dood? Of is er een heel andere oorzaak? Opvallend is tevens wie er aan het woord komen in de documentaire. Zijn tweede vrouw en één van zijn stiefdochters komen uitgebreid aan het woord. Zijn eerste vrouw en zijn twee eigen kinderen worden niet aangehaald. Is hij hiermee gebrouilleerd geraakt of wilden ze simpelweg niet meewerken aan de documentaire? Zo kort na het verschijnen van de uitzending op Netflix zijn er nog geen nieuwe aanwijzingen.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Jack Wheeler naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Alonso Brooks (No Ride Home)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?