Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Joshua Guimond zaak uit Unsolved Mysteries: What Happened to Josh?

Wat is er met Joshua Guimond gebeurd? Dat is de vraag die blijft hangen na de aflevering What Happened to Josh van Unsolved Mysteries. Is Joshua nog altijd in leven, twintig jaar na dato? De kans lijkt klein, maar wat is er dan met de student gebeurd? En zijn er na de aflevering nog nieuwe aanwijzingen gekomen over Joshua Guimond en nacht van 9 november 2002.

Joshua Guimond verdwijnt uit het niets

Het is al twintig jaar geleden en al die tijd hebben de vrienden en familie van Joshua Guimond geen idee wat er met hem gebeurd is. Op 9 november 2002 verbleef Josh op de St. John University in Minnesota. Hij was door zijn inmiddels ex-vriendin Katie uitgenodigd om samen met onder meer huisgenoot Nick langs te komen. Hij sloeg dit aanbod af en ging bij andere vrienden pokeren. Om 23.06 had hij zijn keycard nog gebruikt om zijn kamer in te gaan, vermoedelijk om bier te halen. Vervolgens kwam Josh tussen half twaalf en twaalf aan bij het feestje in een ander studentenhuis. Daar verblijf hij slechts kort en verliet de pokertafel. Velen dachten dat hij even naar de wc ging, maar zou niet meer terugkeren. Twee getuigen hebben hem tussen kwart over twaalf en half één nog op de brug zien lopen, halverwege de locatie van het feestje en zijn eigen huis. Dit is ook waar het spoor stopte toen honden werden ingeschakeld in de zoektocht. Nadat niemand hem de gehele zondag had gezien werd Josh zondagavond als vermist opgegeven.

Niet gevonden in het water

Een grote zoekactie volgde, want niemand had nog maar iets van Josh vernomen. In zijn kamer waren ook geen signalen dat hij vrijwillig was vertrokken. Het grote terrein van St. John University werd uitgekamd met ruim honderd mensen. Al snel werd ook de FBI erbij gehaald, omdat er in de directe omgeven recent nog twee studenten waren vermist. Die werden allebei gevonden in het water, ook naar Josh is gezocht op het water maar hij werd niet gevonden. Zo ontbreekt ieder spoor van de student en dat is twintig jaar later onverminderd. Wel zijn er diverse theorieën.

Diverse theorieën over verdwijning Joshua

In de tijd van zijn verdwijning waren er ook verhalen naar buiten gekomen over seksueel misbruik op St. John, al had zich dit wel decennia eerder voorgedaan. Een bloedhond die door de ouders van Joshua waren ingeschakeld leidde het spoor naar de abdij, waar het misbruik plaats zou hebben gevonden. Er is echter geen enkel verder spoor of aanwijzing in deze richting. De politie heeft ook de theorie onderzocht dat een vriend hem iets zou hebben aangedaan, waarbij er gewezen werd naar Nick. De kamergenoot van Josh zou iets hebben met zijn ex-vriendin Katie, met wie Josh ruim vier jaar een relatie had gehad. Bij het alibi van Nick ontbreekt ook enige tijd, maar ook hierbij is er geen enkele aanwijzing dat deze theorie kan onderbouwen. Katie en Nick geven daarbij tevens aan uiteindelijk geen relatie te hebben gehad. Daarnaast wordt het door velen ook nog altijd verdacht gevonden dat Josh zomaar bij het poker is vertrokken en niemand daar iets achter heeft gezocht. Wat is daar mogelijk gebeurd?

Computer Josh geeft interessante informatie

Doordat er eerst van een vermissing werd uitgegaan en geen misdaad zijn de spullen van Joshua Guimond niet direct in veiligheid gebracht. Zo kon het gebeuren dat er na de verdwijning van Joshua nog op zijn computer is gewerkt. Iemand heeft namelijk met een toenmalige tool genaamd Internet Washer informatie van de pc gehaald. Het duurde tot 2008 dat de techniek zover was dat er meer uit de computer en harde schuif gehaald kon worden. Daarbij vond de politie diverse interessante documenten en vooral het aparte gebruik van Yahoo! Personals, een chat/datingsite. Josh had hier drie accounts. Eén die overeen kwam met zijn echte informatie, maar hij had ook twee accounts waar hij zich voordeed als vrouw met de namen CoochieCoo2002 en GwengirlBigJugs. Hij chatte met mannen en deed zich voor als vrouw. Er is echter geen enkele indicatie dat hij homoseksueel was. Toch zet dit zijn plotselinge vertrek bij het pokeren in een ander daglicht. Had hij een afspraak met iemand en moest hij daarom op een specifiek tijdstip weg? En is hij opgepikt door iemand waar zijn spoor eindigde? Tenslotte stonden er foto’s van mannen op zijn pc die niet geïdentificeerd zijn. De FBI heeft deze foto’s verzameld en in het dossier opgenomen die online te bekijken valt.

Nieuwe aanwijzingen verdwijning Joshua Guimond

Twintig jaar verder en nog altijd is er geen duidelijkheid wat er met Joshua Guimond is gebeurd op de bewuste nacht van 9 november 2002. Familie en vrienden blijven hopen dat er informatie vrij komt, waardoor er ook een Unsolved Mysteries-aflevering is gemaakt. Vooralsnog is het echter oorverdovend stil in het onderzoek.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Joshua Guimond naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien. Wil je zelf alle dossiers inzien? Hier zijn alle rapporten te downloaden.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

Buffalo Jim Barrier (Death in a Vegas Motel)
Tiffany Valiante (Mystery at Mile Marker 45)
Tammy Williams en David Carter (Body in Bags)
Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)
Alonso Brooks (No Ride Home)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?