Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Lena Chapin en Sandy Klemp uit Unsolved Mysteries: Missing Witness?

Wat is er gebeurd met Lena Chapin en waar is Sandy Klemp. Het zijn twee grote vragen na het zien van Unsolved Mysteries: Missing Witness. Wordt Lena ooit nog teruggevonden is de grote vraag en wordt Sandy ooit nog berecht voor haar – vermoedelijke – daden? En zijn er nieuwe ontwikkelingen na het verschijnen van Unsolved Mysteries.

Moord op Gary McCullough in 1999

De zaak van Lena Chapin begint rond de eeuwwisseling, toen ze nog een kind was. Haar moeder Sandy Klemp wisselde mannen sneller in dan je voor mogelijk zou houden. Dat leek mis te gaan toen Gary McCullough haar in 1999 wilde aangeven voor het vervalsen van cheques. Gary verdween spoorloos en lang bleef het stil. Tot Lena Chapin, ook bekend als Liehnia May Chapin, in 2003 begon te praten. Als jong meisje had ze van alles zien gebeuren, want het was haar moeder Sandy die Gary had neergeschoten, het huis uit had gesleept en verbrand.

Lena verdwijnt in 2006

Langzaam maar zeker kwamen Lena en haar zussen in opstand, maar vooralsnog hield Sandy – inmiddels getrouwd met Kris Klemp, iedereen binnenboord door ze te bedreigen. De verklaring van Lena, op band, werd ingetrokken en alles leek rustig. Tot in 2006 alle betrokkenen voor de rechter moesten verschijnen. Plotseling was Lena van de aardbodem verdwenen. Volgens Sandy was ze met een nieuwe vriend naar Florida vertrokken, maar eigenlijk kan niemand dat verhaal geloven. Vooral omdat ze haar zoontje en toenmalige vriend zonder iets te laten horen achter liet. Voor alle zussen van Lena was het helder: Sandy had Lena het zwijgen opgelegd.

Waarom zou Sandy Lena vermoorden?

Daarvoor zouden twee redenen zijn. Ten eerste was Lena het grootste gevaar om de waarheid naar buiten te brengen. Mocht ze gaan praten, dan zou Sandy achter de tralies verdwijnen. Daarnaast had Sandy zes dochters, maar had ze altijd een zoon willen hebben. Sinds de geboorte van de zoon van Lena had ze zich volledig opgedrongen en na het verdwijnen van Lena nam Sandy de moederrol volledig over. Zelf komt Sandy, net zoals Kris Klemp, niet aan het woord in Unsolved Mysteries. De twee wilden niet spreken over alle zaken.

Wat is er gebeurd met Lena Chapin?

Wat volledig onduidelijk blijft in Unsolved Mysteries is wat er mogelijk met Lena Chapin is gebeurd. Volgens een familielid zouden er details zijn weggelaten. Zo had de huisbaas van de woning van Lena spoedig na haar vertrek renovaties hebben voltooid, vanwege bloedvlekken op het tapijt. “Het zag eruit alsof een hond in stukken was gehakt”, zo hij hebben gezegd. Onder het tapijt bleek namelijk een gigantische bloedvlek te zijn gevonden op het hout. De huisbaas zou de spullen hebben weggegooid, waardoor de politie niet was geïnformeerd. Bizar genoeg brandde kort daarna het volledige appartementengebouw tot de grond toe af.

Waar is Sandy Klemp?

Een andere vraag is waar is Sandy Klemp tegenwoordig. Volgens de Monnet Times zou Sandy sinds 2014 gescheiden zijn van Kris en inmiddels alweer opnieuw getrouwd zijn met Joe Wink. Ze gaat nu dan ook door het leven als Sandy Wink. De twee zouden in Mount Vernon, Missouri leven. Samen met de zoon van Lena: Colter. Twee van de vijf zussen van Lena komen in Unsolved Mysteries uitgebreid aan het woord, nu de zaak naar buiten is zouden verdere familieverleden ook hun verhaal kwijt willen. Het lijkt er dan ook op dat de sneeuwbal nu echt begint te rollen. Aan The Chicago Sun Times heeft de politie laten weten dat er sinds het verschijnen van de uitzending zo’n twintig bruikbare tips zijn binnengekomen.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Lena Chapin en Sandy Klemp naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Alonso Brooks (No Ride Home)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?