Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Patrick Mullins zaak uit Unsolved Mysteries: Body in the Bay

Wat is er met Patrick Mullins gebeurd. Het blijft de vraag na Unsolved Mysteries: Body in the Bay over de dood van Patrick Mullins. Was het moord of zelfmoord? Alleen deze vraag roept al veel twijfel op. Had Damon Crestwood er iets mee te maken en zijn er nog nieuwe ontwikkelingen in de zaak?

Op pad met zijn boot

Patrick Mullins leefde in Bradenton, Florida met zijn vrouw. Samen hadden ze twee kinderen. Op 27 januari 2013 ging zijn vrouw op visite bij haar zus, terwijl Patrick met zij geliefde boot de rivier op ging. Buren hadden hem om drie uur in de middag zien vertrekken, maar om zeven uur in de avond was hij nog niet terug. Een zoektocht werd op touw gezet en de volgende dag werd zijn boot gevonden. Opvallend genoeg vijftien kilometer van de kust, terwijl zijn boot louter geschikt was voor rivieren. Alle spullen lagen nog aan boord en de motor was leeggelopen. De boot werd onderzocht en het enige opvallende waren rode verfkrassen aan de zijkant. Negen dagen later werd zijn lichaam gevonden, halverwege zijn huis en waar de boot was gevonden.

Moord of zelfmoord?

Vanaf hier kwamen de opmerkelijke feiten. Want er was een touw om zijn hele lichaam geknoopt, met aan het uiteinde een anker. Zijn kleding was nog in tact, maar zijn gezicht was volledig verwoest. De lijkschouwer concludeerde dat het lichaam overeen kwam met iemand die acht à negen dagen in het water had gelegen. Wel was er ernstig hoofdletsel, met een duidelijk patroon van een geweer met een soort hagel. Moord of zelfmoord was echter niet te bepalen. Er bleek alleen dat er geen enkele reden was voor familie en vrienden om uit te gaan van zelfmoord. De politie kon ook geen enkele (financiële) indicatie hiervoor vinden.

Geen contactwond

Problematischer werd het dan ook nog toen er geen bloedspatten in de boot waren gevonden en er op de schedel geen contactwond was. Reconstructies maken duidelijk in wat voor vreemde houding Patrick had moeten zijn verwrongen om dit zelf te hebben gedaan. Ook is het opmerkelijk dat er geen aas etende tekenen zijn gevonden op zijn armen en lichaam, voor iemand die na hevig te hebben gebloed lange tijd in het water heeft gelegen. Er kwamen al snel diverse theorieën. Zoals had Patrick iemand geholpen wat verkeerd af liep? Of had hij iets gezien dat hij niet had mogen zien.

Damon Crestwood

De meest voorkomende theorie die ontstond was dat Damon Crestwood iets te maken had met de dood van Patrick Mullins óf in ieder geval meer wist. Hij was een familievriend, al waren Patrick en Damon niet heel close. Zijn gedrag veranderde opvallend na de dood van Patrick. Hij was heftig geëmotioneerd en had ieder jaar in januari een duidelijke mentale breakdown. De verdenkingen begonnen echt te ontstaan toen hij gespot werd met zijn hond. Hij knoopte het touw namelijk op identieke wijze om zijn middel als het touw dat was aangetroffen om dat van Patrick. De boot van Damon had rode strepen, dus werd er om een onderzoek gevraagd. Damon weigerde en door een gebrek aan getuigen was de zaak daarmee afgedaan. In 2017 overleed Damon aan een overdosis. Zijn dochter gaf wel toestemming voor een onderzoek en de verf gaf een match. Dit was alleen geen onomstotelijk bewijs. Zo blijft het wachten op een echte aanwijzing of getuige.

Nieuwe aanwijzingen dood Patrick Mullins

Wat niet in de aflevering van Unsolved Mysteries over Patrick Mullins werd verteld is dat hij een week voor zijn verdwijning last had van stevige hoofdpijnen. Dit wordt mogelijk gerelateerd aan stress. Wist hij iets dat hem de kop heeft gekost? Hiernaast heeft Unsolved Mysteries alle dossiers vrijgegeven. Deze zijn online te bekijken, met daarbij rapporten van prive-onderzoeken en de documenten van de US Coast Guard.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Patrick Mullins naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien. Wil je zelf alle dossiers inzien? Hier zijn alle rapporten te downloaden.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

Joshua Guimond (What Happened to Josh?)
Buffalo Jim Barrier (Death in a Vegas Motel)
Tiffany Valiante (Mystery at Mile Marker 45)
Tammy Williams en David Carter (Body in Bags)
Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)
Alonso Brooks (No Ride Home)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?