Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Rey Rivera-zaak uit Unsolved Mysteries: Mystery on the Rooftop

De zaak van Rey Rivera roept na de aflevering in Unsolved Mysteries, met de titel Mystery on the Rooftop, ontzettend veel vragen op. De zaak is nog altijd geopend en kijkers hebben ook nieuwe hints – en dus mogelijke aanwijzingen – gevonden. Een update over de stand van zaken.

Rey Rivera verdwijnt uit het niets

In Unsolved Mysteries wordt de dood van Rey Rivera behandeld in Mystery on the Rooftop. De 32-jarige rent op een dag uit zijn woning in Baltimore, om uit het niets te verdwijnen. Zes dagen later wordt zijn auto teruggevonden op een parkeerplaats naast een groot hotel. Het kantoor waar hij werkt is eveneens in deze wijk. Twee dagen later wordt op een dak naast de parkeerplaats een gat ontdekt. Daaronder is een vergaderzaal van het hotel en hier blijkt Rey Rivera te liggen. Maar hoe is hij daar terecht gekomen?

Groot mysterie over zijn val

Want het gat in het dak is piepklein en vooral onbereikbaar. Vanaf het dak van het hotel zou er een sprong van zes meter gemaakt moeten worden. Vanaf de parkeerplaats is de sprong kleiner, maar had deze nooit zo’n grote impact kunnen hebben dat Rey door het dak was gevallen. Daarnaast zijn er vreemde zaken. Sommige breuken bij Rey Rivera komen niet overeen met een val en op het dak wordt zijn telefoon en bril gevonden… totaal onbeschadigd! Waar de politie van Baltimore denkt aan zelfmoord, zijn de betrokkenen er heilig van overtuigd dat er meer aan de hand is.

Nieuwe aanwijzingen in zaak Rey Rivera

Door de uitzending op Netflix van Unsolved Mysteries zijn er nieuwe aanwijzingen binnengekomen. Vooral het blaadje dat achter de computer van Rey is gevonden is bij kijkers opgevallen. Hier staan veel verwijzingen in naar de vrijmetselaars. Een Reddit-gebruiker kwam achter een verrassende gelijkenis met de plot van een film. Het ging om de film The Game. Daarin is één grote scène aan het einde fan de film waarin het hoofdpersonage van het dak van een hotel springt en door het glas valt. Naast het gat waar Rey doorheen is gevallen zijn ook twee dakramen te zien. Deze ontdekking zou het beeld versterken dat het om zelfmoord gaat en Rey Rivera aan een niet geregistreerde geestesziekte leed. Zijn vrouw Allison heeft inmiddels gereageerd op deze theorie over The Game. “Ray hield heel veel van dit soort lijsten en notities bij. Ik heb alles uitgebreid nageplozen om iets te kunnen achterhalen. We hebben geen aanwijzing kunnen vinden of een duidelijke connectie met The Game. Het is ook geen film die hem specifiek interesseerde, Ray vond heel veel verschillende soorten films leuk.”

Theorie over een helikopter

Daarnaast is er een theorie over een helikopter. Het zou kunnen verklaren hoe hij dwars door het dak is gevallen en ook de afstand tot de andere daken verklaren. Producer Terry Dunn Meurer sprak hierover met Variety. “Ik heb op het dak gestaan en ik was echt verbijsterd. Wat als hij geen sprong heeft gemaakt? Nou, misschien is hij uit een helikopter gevallen. Die theorie gaat rond.” Duidelijke aanwijzingen hiervoor ontbreken nog.

Wie belde naar Rey én naar de politie

Vlak voor Rey het huis uit rende werd hij gebeld. Het is nog altijd onduidelijk wie dit is geweest. Toch is er inmiddels een mogelijk verband. Dit liet Terry Dunn Meuer weten in de podcast You Can’t Make This Up. “Het is één van de meest opvallende details aan de zaak. Iemand heeft Rey gebeld vanaf het werk, maar nooit zich kenbaar gemaakt.” Dit is niet het enige opmerkelijk telefoontje. “Toen Allison naar het politiebureau ging om de computer van Rey op te halen, meldde een agent dat er een paar keer was gebeld. Iemand had gevraagd of hij de computer op kon halen en was erg geboeid in de status van de computer.” Ook hierbij is het niet duidelijk wie dit is geweest. De grote vraag is dus, wat stond er op de computer was zo speciaal of waardevol was.

Over de zaak van Rey Rivera is in 2018 ook een boek verschenen met de titel An Unexplained Death, The True Story of a Body at the Belvedere. Het boek is geschreven door Mikita Brottman, een geboren Brit die ten tijde van de zaak in de Belvedere leefde.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Rey Rivera naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
Patrice Endres (13 Minutes)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Alonso Brooks (No Ride Home)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?