Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe afleveringen The Walking Dead seizoen 10 in juni op Netflix

The Walking Dead seizoen 10 werd in december 2020 al gereleaset op Netflix, maar sindsdien wachten we op de finale van dat seizoen én het beloofde extra deel. Eindelijk weten we nu wanneer we de spiksplinternieuwe afleveringen van de zombieserie kunnen checken: vanaf 4 juni!

Zelfs zombies niet bestand tegen corona

Het tiende seizoen van The Walking Dead werd door het coronavirus een bijzonder geheel. De opnames kwamen stil te liggen door Covid-19, maar toen was het seizoen nog niet af. Vijftien afleveringen stonden op dat moment op de rol, maar de seizoensfinale ontbrak nog. AMC, de Amerikaanse zendgemachtigde van de show, kwam toen met een wel héle opvallende oplossing. Seizoen 10 werd namelijk verlengd met zes extra afleveringen!

De seizoensfinale kwam op de buis in oktober, maar alléén in de Verenigde Staten. Nu weten we echter ook wanneer wij het spannende slot kunnen aanschouwen op Netflix: vanaf 4 juni dus. En dan zet de streamingdienst de beloofde zes extra afleveringen, die de Amerikanen inmiddels ook al hebben kunnen bekijken, ook gelijk online.

Zelfs acteurs verrast

Dat seizoen 10 van The Walking Dead op deze manier verlengd werd, kwam voor de cast ook als een grote verrassing. Acteur Jeffrey Dean Morgan, die de rol van Negan speelt, liet namelijk weten: “We kregen het nieuws midden in de pandemie en dat was echt een gigantische verrassing. Het kwam niet alleen voor mij en de rest van de acteurs als een donderslag bij heldere hemel, maar ook voor iedereen in de productie. Scott Gimple en Angela Kang (executive producers) wisten ook van niets. Het kwam volledig uit de lucht vallen!”

Morgan vervolgde: “Volgens mij hadden ze seizoen 11 al helemaal uitgewerkt en wisten ze wat er allemaal moest gaan gebeuren. Maar ineens werden de plannen gecanceld en moest het verhaal snel afgerond worden… En toen kregen we ook nog eens zes extra afleveringen voor seizoen 10. Het was allemaal veel om te verwerken.”

Wanneer komt seizoen 11?

Vanaf 4 juni kun je op Netflix dus de finale en de zes extra afleveringen kijken, maar we weten óók al wanneer seizoen 11 van The Walking Dead in première gaat. Op AMC welteverstaan; op 22 augustus. Vermoedelijk komt het nieuwe seizoen in de loop van 2022 naar Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?