Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe deal Netflix, meer films in aantocht!

De afgelopen weken en eigenlijk zelfs maanden is het aanbod van films en series op Netflix in Nederland fors toegenomen. Nog altijd komt het aanbod niet in de buurt van het Amerikaanse aanbod, maar dat Netflix er alles aan doet om ook de Nederlandse abonnee tevreden te stellen is duidelijk.

Begin december werd er door Netflix al een deal gesloten met NBCUniversal, waardoor het aanbod bijna verdubbeld werd in Nederland. Een ontzettend goede deal, want sindsdien is Netflix in ons land pas echt los. Eerder werd er ook al een exclusieve overeenkomst met Disney gesloten. De Nederlander lijkt overtuigd van de dienst, maar Netflix weet dat het daarmee de klant niet meteen binnen heeft.

Het bedrijf zal dergelijke deals moeten blijven sluiten en zichzelf continu blijven vernieuwen. Daarom heeft de video-on-demand-dienst nu een dienst gesloten met Lionsgate voor de Nederlandse markt. The Hunger Games, Fahrenheit 9/11, American Psycho, Prisoner of Love, Ginger Snaps, Religulous en Monster’s Ball zijn voorbeelden van films die door het Canadese entertainment bedrijf worden gedistribueerd.

Het is geen toeval dat Netflix wederom een deal heeft gesloten met een bedrijf voor het Nederlandse aanbod. “Nederland is belangrijk voor ons, daarom proberen we ons aanbod steeds meer te vergroten”, hoorde De Telegraaf van een woordvoerder van Netflix uit de Verenigde Staten.

En dat Nederland belangrijk is voor Netflix werd enige tijd geleden al bekend. Toen bleek dat 6%  van de Nederlanders een abonnement heeft. Wellicht lijkt dat niet heel veel, maar als je bedenkt dat de dienst pas sinds september van dit jaar beschikbaar is in Nederland kun je spreken van een goede start. Wereldwijd heeft Netflix inmiddels meer dan 40 miljoen leden en draait het een jaaromzet van 3,6 miljard euro.

De komende tijd mogen we ons dus weer verheugen op een reeks aantal nieuwe titels op Netflix in Nederland. Wij kijken er naar uit!

 

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?