Laatste nieuws over Netflix

Nieuw Netflix-megaproject: Guillermo Del Toro’s Frankenstein met sterrencast

Filmmaker Guillermo Del Toro is lekker bezig namens Netflix: in het voorbije jaar kwam hij niet alleen met horrorserie Cabinet of Curiosities, maar ook met zijn eigen variant op het Disney-sprookje Pinokkio. Nu heeft hij een nieuw project in de maak.

Frankenstein

Wat Guillermo Del Toro doet is meestal vrij duister en het verhaal van Frankenstein leent zich daar natuurlijk uitstekend voor. Dat is dus ook precies de volgende film die het Mexicaanse ‘genie’ voor Netflix gaat produceren en daarbij krijgt hij hulp van een regelrechte sterrencast.

Sterrencast

‘Insiders’ vertellen aan het medium Deadline dat Del Toro zich momenteel buigt over het script, maar dat de opnames al gepland staan. En naar verluidt heeft Netflix ook al flink wat sterren aan zich gebonden voor de aankomende film. Dat zouden namelijk onder meer Andrew Garfield (Spider-Man, Hacksaw Ridge), Oscar Isaac (Star-Wars) en Mia Goth (Pearl) zijn. ‘Gebonden’ is overigens een groot woord, want de gesprekken lopen nog en de zaak is nog niet helemaal beklonken, maar volgens de bovengenoemde bron gaat het alleen nog om de ‘puntjes op de i’.

Rollen

Kijken we naar het project zelf, dan is er nog veel onbekend. Het verhaal van Frankenstein (van schrijfster Mary Shelley) behoeft geen uitleg, maar we weten niet of Del Toro’s versie zich gaat afspelen in het verleden of in het heden. Bovendien is het ook niet bekend welke acteur in de huid van dokter Frankenstein zelf gaat kruipen. Wél kunnen we stellen dat het naar verluidt de bedoeling is dat actrice Goth de ‘love-interest‘ (het liefje dus) van het monster gaat spelen. Deadline heeft Netflix om commentaar gevraagd, maar de streamingdienst weigert vooralsnog om op het ‘Frankenstein-nieuwtje’ te reageren…

Guillermo Del Toro’s Frankenstein op Netflix

We zullen dus nog even moeten wachten op een officieel statement van Netflix, maar naar verwachting zullen we hoe dan ook flink lang moeten wachten op de première van Guillermo Del Toro’s Frankenstein. Misschien kan de abonnee van de streamingdienst in 2024 wel aan de slag met de nieuwe titel, maar eerder zal het sowieso niet zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?