Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe Netflix-serie Criminal speelt zich af in vier Europese landen

Netflix werkt met Criminal aan een nieuwe politieserie. Het wordt een bijzondere reeks, aangezien het verhaal zich afspeelt in liefst vier verschillende landen uit Europa. Er zijn twaalf afleveringen besteld door Netflix.

Drie afleveringen per land

De twaalf afleveringen worden onderverdeeld over de vier landen, per land dus drie. De landen die deelnemen aan de serie Criminal zijn Spanje, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De setting van alle afleveringen zal echter wel hetzelfde zijn. De verhoorkamer wordt namelijk niet verlaten.

Criminal op Netflix

Met Criminal probeert Netflix weer een nieuw format uit. De twaalf afleveringen zullen zich dus allemaal afspelen in de verhoorkamer. Op die manier kan het kat-en-muisspel tussen een verdachte en de dienstdoende rechercheur perfect in beeld gebracht worden. Dit uiterst stressvolle proces zal de emoties iedere aflevering weer hoog doen oplopen, aan beide kanten. Iedere aflevering is er een nieuw verdachte.

Verschillende talen

Omdat Netflix er voor gekozen heeft zich niet te concentreren op één land, maar op vier, zal de taal om de drie afleveringen ook veranderen. De episodes worden namelijk opgenomen in de taal van het land waar gefilmd wordt. Per land wordt ook geput uit het eigen talent als het gaat om schrijvers en regisseurs. Zodoende zal Frederic Mermoud (The Returned) de Franse afleveringen schrijven en regisseren. Oliver Hirschbiegel neemt de regie voor de Duitse episodes voor zijn rekening, terwijl Mariano Barroso (Extasis) dit in Spanje doet. George Kay, bekend van Killing Eve werkt samen met Jim Field Smith aan de Engelse afleveringen.

Wanneer Criminal op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. Wil je op de hoogte gebracht worden als hier meer informatie over is? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?