Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe Netflix-serie Élite wordt vergeleken met Gossip Girl

Netflix wil met Élite wederom succes boeken met een Spaanstalige serie. De Spaanse series scoren de laatste jaren zeer goed en sinds de vergelijking met Gossip Girl is gemaakt lijkt Élite al voor de release een streepje voor te hebben.

Spaanse series in opkomst

Of het volledig aan Netflix is toe te schrijven is moeilijk te zeggen, maar het staat vast dat Spaanse series in opkomst zijn. Mede dankzij Netflix maakten veel mensen de afgelopen jaren al kennis met Velvet en Grand Hotel. Daarna zorgde La Casa de Papel voor het grootste Spaanse succes tot dusver.

Élite seizoen 1 op Netflix

De Netflix-serie Elite kan misschien nog wel over het succes van La Casa de Papel heen gaan. In het najaar van 2018 wordt Elite seizoen 1 op Netflix verwacht en nu al is de reeks erg populair. Op Instagram heeft Élite al tienduizenden volgers en dat kan te maken hebben doordat de reeks ook wel de Spaanse Gossip Girl genoemd wordt. Er zijn dan ook best wat gelijkenissen te maken met de Amerikaanse hitserie, waarvan we alweer zes jaar geleden afscheid hebben genomen.

Dat Élite er aan zit te komen weten we overigens al een jaar. Dat nieuws kwam korte tijd nadat Netflix de eerste Original uit Spanje had gelanceerd: Las Chicas del Cable. Die Spaanse serie smaakte naar meer, waarna Élite werd besteld. Deze herfst zal de serie dus in première gaan op Netflix.

Over Élite

Élite gaat over drie tieners die naar Las Encinas gestuurd worden. Deze school staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve van het land. De drie tieners die naar Las Encinas komen behoren echter niet tot de absolute elite, maar voor hen zit er niets anders op, nadat hun lokale school is verwoest door een aardbeving. De kinderen van rijke ouders zitten niet op de komst van dit drietal te wachten en dus barst er een hevige strijd los op Las Encinas. Die strijd zal onder andere gevoerd worden door Maria Pedraza en Miguel Herrán. Door La Casa de Papel zijn dit al bekende gezichten voor veel kijkers. Zij speelden namelijk respectievelijk Alison Parker en Rio in de hitserie.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Élite op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Las ???

Een bericht gedeeld door Élite (@elitenetflix) op

El nuevo curso empieza en otoño. Y viene cargado de secretos. #ÉliteNetflix #Élite

Een bericht gedeeld door Élite (@elitenetflix) op

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?