Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe Netflix-serie The Sandman geeft je nachtmerries

Netflix komt binnenkort met een nieuwe serie, The Sandman, die flink gepusht wordt. Op Geeked Week onthult de streamingdienst dat de release van de aankomende show al voor de deur staat: op 5 augustus is het zover.

Prijzenwinnende comics!

First things first, want wat is The Sandman precies en waarom wordt de serie zo gehypet? Om die eerste vraag meteen maar te beantwoorden: van origine is The Sandman een comicreeks, die al in in 1989 startte en werd geschreven door Neil Gaiman. De stripboeken werden omschreven als ‘comics voor intellectuelen’ en de reeks won meerdere awards. Bovendien was The Sandman de allereerste comicserie die in de ‘bestsellerlijst’ van het prestigieuze The New York Times kwam te staan. The Sandman stond dus voor kwaliteit en Netflix hoopt dat succes te herhalen.

Diepste angsten en fantasieën

Maar… waar gaat The Sandman precies over? Ook dat leggen we je uit! Het verhaal gaat over een duistere plaats, de Dreaming genaamd. Op die plek geeft The Sandman, ook wel de Master of Dreams genoemd, vorm aan onze diepste angsten en fantasieën. Maar wanneer Dream (The Sandman) plotseling gevangen wordt genomen en liefst een eeuw van het toneel verdwijnt, gebeuren er dingen die zowel de dromende als de wakkere wereld voor altijd veranderen. Voor Dream zit er maar één ding op: hij moet in verschillende werelden en tijdlijnen duiken om zijn fouten recht te zetten.

Hier heeft Netflix dus een serie van gemaakt, met medewerking van Neil Gaiman. Dat laatste is ook waarom fans er zo ontzettend veel van verwachten. En dat geldt óók voor de streamingdienst, die ondanks zijn financiële problemen en teruglopende aantal abonnees kosten noch moeite gespaard heeft bij de productie van de nieuwe serie.

The Sandman op Netflix

Hoe dan ook, The Sandman op Netflix telt in totaal tien afleveringen, die allemaal op dag één beschikbaar komen. En dag één is dus 5 augustus 2022! Overigens is het opvallend dat de woorden ‘season 1’ steeds zo prominent naar voren komen. Misschien zijn er wel plannen om een langlopende serie te maken van The Sandman. Er is in ieder geval genoeg bronmateriaal. De teaser van The Sandman kun je hieronder checken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?