Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe shock in Cobra Kai seizoen 5?

Cobra Kai seizoen 4 staat al weer een paar dagen op Netflix en het grote vooruitblikken op het vijfde seizoen kan dus beginnen? We beschikken al over de nodige hints over verhaallijnen én een mogelijke nieuwe terugkeer!

Mike Barnes

In seizoen 4 kregen we te maken met de comeback van ‘bad guy‘ Terry Silver, die meteen behoorlijk veel schermtijd kreeg. Cobra Kai is überhaupt een feest der herkenning voor fans van de The Karate Kid-trilogie (Daniel LaRusso, Johnny Lawrence, John Kreese, Chozen) en die lijn wordt zo goed als zeker doorgetrokken. Maar wie komt er dit keer als een duveltje uit een doosje (lees: het blik met oude karakter dat de showrunners tot hun beschikking hebben)?

We hoorden het Daniels vrouw (Amanda LaRusso) al vragen: “Daniel, zijn er meer Cobra Kai-gekken uit het verleden die zouden kunnen verschijnen?” En het antwoord op die vraag is ‘ja’! Mike Barnes bijvoorbeeld, die in The Karate Kid, Part III van Silver de taak kreeg om Daniel en Mr. Miyagi eens goed onder handen te nemen. Hij maakt de meeste kans om terug te keren in het vijfde seizoen van Cobra Kai!

Heeft Kreese het licht gezien?

Het is héél goed mogelijk dat John Kreese in het aankomende Cobra Kai-seizoen een zogenaamde ‘redemption arc‘ krijgt. Hij is er natuurlijk ingeluisd door zijn ‘maat’ Terry, maar daarvóór zagen we hem al een stukje… softer worden. Hij stak een stokje voor de afranseling van Johnny en liet Tory Nichols ‘haar eigen pad bepalen’. Zou Kreese een ‘good guy‘ worden? Waarom niet? Als Johnny het kan…

Sam en Tory

De rivaliteit tussen Samantha (Sam) LaRusso en Tory is wel een beetje uitgemolken. Eigenlijk is de tweestrijd ook helemaal niet meer houdbaar zich opgeworpen heeft tot een soort beschermer van Nichols. In het laatste gevecht van het All Valley-toernooi besloot Tory eerlijkheid dan ook te verkiezen boven valsspelen. Ze won van Sam, maar zag Terry de scheidsrechter smeergeld toestoppen. Dat krijgt hoe dan ook een staartje in seizoen 5!

Robby en Kenny

Er is duidelijk iets aan de hand tussen Robby Keene en nieuwkomer Kenny. Johnny’s zoon nam de gepeste Kenny onder zijn hoede, maar zag zijn pupil vervolgens helemaal ontsporen. Dat is natuurlijk iets wat opgelost dient te worden, maar het is de grote vraag of Kenny hier wel voor openstaat…

Daniel en Chozen

In seizoen 4 van Cobra Kai clashten Daniel en Chozen nog keihard in Japan, het geboorteland van hun beider leermeester Mr. Miyagi, maar de beide kemphanen maakten het ook goed. En aan het einde van de allerlaatste aflevering van de Netflix-serie zagen we Chozen zijn opwachting maken… in Los Angeles! Dat kan niet anders dan betekenen dat hij een belangrijke rol gaat spelen in het vijfde seizoen.

Cobra Kai seizoen 5 op Netflix

De release van Cobra Kai seizoen 5 staat bepaald nog niet voor de deur. Het vierde seizoen van de show verscheen op 31 december 2021, waar het derde seizoen op 1 januari 2021 in première ging. Vermoedelijk zet die trend zich door, waardoor we nog een jaartje geduld moeten hebben…

Cobra Kai seizoen 5: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?