Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe verfilming van Mowgli klaar voor lancering op Netflix

Mowgli Netflix

Netflix voegt een nieuwe verfilming van Mowgli in december toe aan het aanbod. De streamingdienst heeft vanmorgen de officiële trailer gelanceerd én de releasedatum bekendgemaakt. Op 7 december is het zover.

The Jungle Book

Mowgli is natuurlijk bekend van The Jungle Book, geschreven door Rudyard Kipling. Het wolfskind werd door zijn ouders achtergelaten in Centraal India en groeide op bij een groep wolven. Mowgli raakt vervolgens bevriend met de zwarte panter Bagheera en de bruine beer Baloe.

De verhalen van The Jungle Book zijn al veel vaker verfilmd, met als meest bekende voorbeeld de gelijknamige Disney-film. Miljoenen kinderen hebben deze geanimeerde film gezien. De laatste jaren is er een trend ontstaan bij het opnieuw verfilmen van animatiefilms. Van Tarzan en Belle en het Beest zijn inmiddels bijvoorbeeld live action verfilmingen gemaakt. Ook met Mowgli is dat nu het geval.

Mowgli op Netflix

Mowgli is op Netflix te zien vanaf 7 december en zal dus een live action verfilming zijn van het wereldberoemde verhaal. Het project bestaat al sinds 2012 en kende de nodige opstartproblemen. Uiteindelijk werd Andy Serkis aangesteld om de regie op zich te nemen. Vanaf dat moment werden er flinke stappen gezet voor het filmproject. In augustus 2014 werd de cast bekendgemaakt en die loog er niet om. Steracteurs als Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch en Naomi Harris zullen allemaal te zien zijn in Mowgli de film. Rohan Chand is de jongen die in de huid van Mowgli zal kruipen, terwijl Serkis zelf ook te zien zal zijn als acteur. Hij speelt Baloe en Bale is Bagheera.

Aangekocht

Mowgli is uiteindelijk aangekocht door Netflix en de streamingdienst zal de film op 7 december dan ook wereldwijd beschikbaar stellen. In de film zullen we alle bekende karakters terugzien, zoals bijvoorbeeld ook Mowgli’s grote vijand tijger Shere Khan, gespeeld door Cumberbatch. Het geliefde verhaal zal getoond worden, in een rauw en donkere vertelling.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Mowgli