Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe verklaring in zaak Orlandi: Begraven onder burcht

De zaak van Emanuela Orlandi is sinds de release van de documentaire Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi weer nadrukkelijk in beeld. Het zorgt ervoor dat er nu een nieuwe verklaring is afgegeven, veertig jaar na de verdwijning van het meisje.

Emanuala verdwijnt op 22 juni 1983

Emanuela Orlandi, een 15-jarige inwoonster van Vaticaanstad in Italië, verdween op 22 juni 1983 spoorloos. Orlandi ging elke weekdag met de bus naar de muziekschool. Op ongeveer 200 meter van die school stapte ze dan uit de bus. Ze stond samen met een ander meisje te wachten op deze bus, waarna ze voor het laatst gezien was toen ze in een grote donkerkleurige BMW stapte. Vanaf dat moment zijn er heel veel verhalen en theorieën verschenen, van Orlandi is nooit meer iets vernomen.

Engelenburcht

Nu heeft voormalig politieman Antonio Goglia een open brief gestuurd aan Stefano Luciani. Deze officier van justitie in Rome houdt zich nog altijd met de zaak bezig. In de gewelven van de Engelenburcht op enkele honderden meters van de Sint Pieter is ene kamer van zo’n twintig vierkante meter met een gepantserde deur. In die kamer kunnen zich menselijke resten bevinden, die behoren toe aan Emanuela Orlandi. Justitie gaat nu met deze aanwijzingen aan de slag.

Lees ook: Waar is Emanuela Orlandi uit Vatican Girl nu?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?