Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe zoekfunctie op Netflix

Netflix heeft vlak voor de eerste verjaardag in Nederland, op 11 september, een wijziging doorgevoerd in de zoekfunctie op de website. De zoekresultaten worden nu een stuk fraaier weergegeven, zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

zoeken netflix

Waar voorheen tijdens het zoeken een lijstje onder de zoekbalk verscheen met mogelijke titels die je bedoelde, verschijnt er nu terwijl je typt een overzichtelijke pagina met mogelijke titels waar je op zoekt. Wil je bijvoorbeeld zoeken op House of Cards en toets je de H in dan krijg je in je scherm verschillende titels te zien, met bijbehorend plaatje. Zo kun je nog sneller de film vinden die jij zoekt.

Zoek je niet op een film, maar op een specifieke acteur? Dat kan ook, want daar heeft Netflix ook aan gedacht. Links in het scherm verschijnt een lijst met personen die horen bij jouw zoekopdracht. Op deze manier kom je misschien dus ook wel eens films tegen waarvan je niet wist dat ze op Netflix stonden.

Een extra optie heeft Netflix ook ingebouwd voor zijn eigen Netflix Originals. Hiervan verschijnen er steeds meer, maar lang niet iedereen weet welke films, series of documentaires nou daadwerkelijk Netflix Originals zijn. Zoek je voortaan op ‘Netflix’, dan krijg je een volledig overzicht van alle originals.

Ben jij tevreden over de update van de zoekmachine van Netflix? Praat mee op Twitter!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?