Laatste nieuws over Netflix

Nightflyers van Game of Thrones-schrijver officieel besteld

De serie Nightflyers van Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin is officieel besteld. Syfy heeft Nightflyers besteld en Netflix gaat de serie mede produceren, waardoor er onder andere in Nederland ook meegeprofiteerd kan worden.

George R.R. Martin

George R.R. Martin schreef het boek Nightflyers in 1980 en in 1985 kwam er een collectie met korte verhalen van dit boek uit. In 1987 werd Nightflyers verfilmd, maar dat werd een niet erg groot succes. Martin kreeg destijds ook nog niet zoveel roem.

Lees hier waarom Game of Thrones nooit naar Netflix komt

Het succes van Martin kwam pas door de ongekende populariteit van de serie Game of Thrones. Hij schreef Het Lied van IJs en Vuur en daar is GoT weer op gebaseerd. De Amerikaanse auteur is ook zeer betrokken bij de productie van Game of Thrones, maar dat geldt niet in die mate voor Nightflyers.

Nightflyers op Netflix

Nightflyers zal naar alle waarschijnlijkheid in Nederland op Netflix verschijnen. In september waren er al berichten over de mogelijke order door Syfy. Nu, vier maanden later, is het nieuws officieel wereldkundig gemaakt. Universal Cable Productions gaat de serie produceren en Netflix geldt als co-producent. Hierdoor bedongen zij ook de exclusieve streamingrechten voor buiten de Verenigde Staten. Goed nieuws dus voor Netflix-gebruikers in Nederland. De nieuwe serie van George R.R. Martin zal hier dus via Netflix te zien zijn. Wanneer dit zal zijn is echter nog onbekend. Martin zal dus niet zo nauw betrokken zijn bij Nightflyers als bij Game of Thrones het geval is, vanwege zijn werkzaamheden voor HBO. Wel is Martin één van de executive producers, samen met Gene Klein, David Bartis en Doug Liman.

Cast Nightflyers

Een deel van de cast van Nightflyers seizoen 1 is ook al bekend. Gretchen Mol (Boardwalk Empire), Eoin Macken (The Night Shift), David Ajala (Fast & Furious 6), Sam Strike (EastEnders), Maya Eshet (Teen Wolf), Angus Sampson (Fargo), Jodie Turner-Smith (The Last Ship) en Brian F. O’Byrne zullen grote rollen krijgen in Nightflyers.

Nightflyers draait om een groep ruimtereizers. Zij zijn met hun schip in de ruimte op zoek naar buitenaards leven. De opnames van Nightflyers zullen plaatsvinden in Ierland. De Ierse overheid zal ook een financiële bijdrage leveren om de serie te realiseren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?