Laatste nieuws over Netflix

NLziet wil concurrentie aangaan met Netflix

Er is concurrentie op komst voor Netflix. Eerder werd deze week al bekend dat Videoland video-on-demand wil gaan aanbieden en ook SBS, RTL en NPO hebben de handen ineen geslagen om te gaan concurreren met Netflix.

Wat kunnen we gaan verwachten van SBS, RTL en NPO? Vanaf 2014 komen zij met NLziet. Het aanbod zal bestaan uit NPO plus/Uitzending Gemist (NPO), RTL XL (RTL) en Kijk (SBS). Abonnees, de prijs voor een abonnement is nog onbekend, kunnen hier programma’s en series van de betreffende zender terugkijken. De programma’s zijn overigens wel tot maximaal één jaar terug te bekijken.

SBS, RTL en NPO hebben het zo geregeld dat de inkomsten worden verdeeld aan de hand van de programma’s die er gekeken worden. Hoe meer bijvoorbeeld er dus naar programma’s van RTL wordt gekeken, des te meer zij er aan verdienen.

Net als Netflix hopen ze een vliegende start te maken door de eerste periode van het abonnement gratis te maken. Zodra NLziet beschikbaar is, in 2014 dus, zal het voorlopig alleen via PC te bekijken zijn. Tablets, televisies en smartphones laten dus nog even op zich wachten. Het moet ook mogelijk worden om programma’s die nog uitgezonden moeten worden zeven dagen van te voren al wel te kunnen zien via NLziet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?