Laatste nieuws over Netflix

Nog altijd grote vraagtekens over ‘megaflop van 55 miljoen euro’

Netflix had grote plannen met de futuristische serie Conquest. De streamingdienst investeerde 55 miljoen euro in het project en jarenlang werden er opnames gemaakt, maar het is niet bekend of er óóit nog afleveringen uitkomen…

Conquest

Regisseur Carl Rinsch maakte er één grote bende van en twee weken geleden meldde The New York Times dat hij nu 9 miljoen euro schadevergoeding aan Netflix moet betalen. In 2018 verkocht hij Conquest namelijk aan Netflix, maar de streamingdienst wachtte en wachtte, wachtte nog wat langer, maar kreeg nooit de beschikking over ook maar één aflevering. Een groot deel van het budget pompte Rinsch in overnachtingen in dure hotels en het aanschaffen van luxe auto’s en exclusief meubilair. Hij speldde zijn opdrachtgever op de mouw dat hij dit allemaal nodig had voor de opnames van zijn serie.

Status: onbekend

Er werd een bemiddelaar aangesteld in het juridische conflict en die besloot onlangs dat de ‘zwendelaar’ miljoenen terug moet betalen aan Netflix. Dit bindende bemiddelingstraject was saillant genoeg aangevraagd door de regisseur zelf, die durfde te stellen dat de streamingdienst hém juist geld schuldig was, 14 miljoen euro welteverstaan, omdat Netflix contractbreuk zou hebben gepleegd. De desbetreffende ‘arbiter’ besloot ook dat hij al het materiaal dat vastgelegd was over moest dragen aan de streamingdienst. Wat daar nu mee gaat gebeuren weten we echter niet, want men geeft ‘geen commentaar’.

Hele hoop werk Sigrid ten Napel

Komt Conquest ooit nog uit, dan betreft het een serie over ‘kunstmatige’ mensen die zich afspeelt in de Braziliaanse stad São Paulo. De Nederlandse actrice Sigrid ten Napel heeft tussen februari 2015 en eind 2019 (bijna vijf jaar dus) meer dan zeventig dagen op de set gestaan, in allerlei landen, zoals Kenia, Duitsland en Hongarije. Daar werkte ze samen met andere acteurs als Bruna Marquezine (de ex-vriendin van stervoetballer Neymar), Charley Palmer Rothwell en Britta Thie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?