Trailers

Noors-Israëlische thriller The Girl From Oslo deze maand op Netflix

Met The Girl From Oslo komt deze maand een zeer bijzondere co-productie op Netflix. Vanaf 19 december zal de thriller te zien zijn, waar Netflix samenwerkte met zowel het Noorse TV2 als het Israëlische HOT. De serie is ook bekend onder de titel What Happened in Oslo en verscheen in Noorwegen als Borført.

Pia ontvoerd in de Sinaïwoestijn

De serie The Girl From Oslo opent ermee dat de Noorse Pia wordt ontvoerd in de Sinaïwoestijn. Samen met twee Israëli wordt ze gegijzeld door terroristen. Al snel lijkt het erop dat het geen toevalstreffer is dat juist Pia is ontvoerd. Haar ouders zijn diplomaten met veel contacten in het Midden-Oosten. Terwijl de terroristen hun eisen bekend maken, wordt langzaam duidelijk dat er iets speelt in het verleden, namelijk in 1993.

Onderhandelingen in Oslo

In 1993 werd er een historische onderhandeling gevoerd tussen de Israëliërs en de Palestijnen, dit vond plaats in Oslo. Schrijvers Kyrre Holm Tønne Johannessen en Ronit Weiss-Berkowitz schreven de serie. “We werden geïnspireerd door de geheime onderhandelingen in Oslo in 1993. Het onmogelijke gebeurde: vijanden slaagden erin om zich te verzoenen en vrienden te worden. Toch stortte daarna alles in en merkten ze dat ze terugvielen in oude vijandelijkheden. Vandaag de dag is de kloof tussen de partijen groter dan ooit.”

What Happened in Oslo

De serie The Girl from Oslo is vanaf 19 december te zien op Netflix en beslaat tien afleveringen van ieder een half uur. In Noorwegen werd de reeks afgelopen zomer uitgezonden en nu zal Netflix wereldwijd de serie gaan verspreiden.

Bekijk de trailer van The Girl from Oslo

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?