Laatste nieuws over Netflix

Noren stoppen na drie seizoenen met Norsemen

Norsemen Netflix

De komedieserie Norsemen is tot een abrupt einde gekomen. De reeks van NRK is namelijk na drie seizoenen gecanceld. De Noorse omroep heeft er een punt achter gezet, zo laten de sociale media van Norsemen zelf weten.

Norsemen: NRK1 serie verspreid door Netflix

NRK en Netflix hebben de afgelopen jaren al vaker samengewerkt. Lilyhammer was ook een serie van de Noorse omroep, die door Netflix werd omarmd en internationaal verspreid. Hetzelfde gebeurde de afgelopen jaren met Norsemen. De komedie begon in 2016 en heeft inmiddels drie seizoenen achter de rug. Het derde seizoen kwam in juli van dit jaar op de streamingdienst.

Norheim in 790

In Norsemen worden de stoere Vikingen op de hak genomen. Het verhaal begint in het jaar 790 in Noorwegen en om precies te zijn het dorpje Norheim. Volgen we eerst de beslommeringen in het dorp zelf, langzaam ontstaan er ruzies met naburige dorpen. Dan komt de strijd dan ook echt los en laten rivaliserende stammen zich gelden. Gaandeweg de serie komt het gevaar ook van binnenuit, want een Romeinse slaaf doet een poging om de cultuur van Norheim te moderniseren. En dat komt al snel op weerstand te staan. Maar wel altijd met een forse portie humor.

Andere wegen vinden

Na drie seizoenen komen er nu dus een einde aan Norsemen. “Dat is hoe teleurgesteld we worden als we vernemen dat er geen seizoen vier komt”, laat de serie weten via Twitter en Facebook. “We hopen dat er een andere weg wordt gevonden om in de toekomst toch meer Norsemen jullie kant uit te brengen. Voor nu kunnen we genieten van de huidige drie seizoenen. Het is fantastisch voor ons geweest en bedankt voor het kijken.” Twee andere Noorse series, die Netflix zelf produceert, krijgen wel een nieuw seizoen. Het gaat om Ragnarok en de kerst-serie Home for Christmas. Of de horrorreeks Bloodride een vervolg krijgt is nog niet duidelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?