Laatste nieuws over Netflix

Nu ook officieel groen licht: Peaky Blinders film gaat van start

Cillian Murphy keert terug als Tommy in Peaky Blinders. Maker Steven Knight liet in januari al weten dat de opnames staan gepland voor een afsluitende film. Murphy bevestigde zijn rentree in maart en nu heeft Netflix er een klap op gegeven. Het groene licht is daar, de opnames kunnen van start.

Opnames gepland

In 2022 was het klaar met Peaky Blinders, de serie over de bende in Birmingham een kleine eeuw geleden. Toen kondigden velen al aan dat het verhaal met een film zou worden afgerond en dat is nu definitief. Knight laat zich hierover uit. “Ik ben nu met de laatste dingen bezig. Het plan is om in het midden van 2024 te draaien.”

Cillian Murphy keert terug?

De grote vraag was nog of Murphy ook terug zou keren. Hij liet eerder al weten heel graag opnieuw met Knight samen te werken. Alleen was er voor hem wel één belangrijke voorwaarde. Het verhaal moest wel net zo goed zijn als de serie. Dat blijkt het geval en zo kan alles van start.

Twee spin-offs in productie

Onlangs werd al bekend dat Netflix ook nog eens bezig is om twee spin-offs te laten maken van Peaky Blinders. Eén daarvan speelt zich af in een latere periode in het Amerikaanse Boston. Voor de andere gaan we juist terug in de tijd, waarin er op één personage wordt ingezoomd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?