Laatste nieuws over Netflix

Officieel groen licht Squid Game seizoen 2: “Universum pas net begonnen”

Squid Game is officieel verlengd door Netflix. Lange tijd bleef het slechts bij mededelingen van de maker, die al liet weten dat er zelfs al over een derde seizoen werd gesproken. Na de kwartaalcijfers kwam er duidelijkheid over de grote hit van 2021.

Squid Game universum pas net begonnen

Ted Sarandos, chief content van Netflix, liet weten dat er absoluut een tweede seizoen zal gaan komen van de Koreaanse serie. “Het Squid Game universum is pas net begonnen.” Hij nam de serie op in een rijtje met Bridgerton en Stranger Things waar veel meer omheen gebouwd zal worden dan alleen de serie zelf. Denk daarbij aan live experiences, spellen en merchandise.

Beste dramaserie

Maker Hwang Dong-hyuk liet eerder al optekenen dat hij volop bezig was met het schrijven van het tweede seizoen. Zo liet hij weten drie verhaallijnen uit te willen werken. Ook maakte hij de vergelijking met Star Wars, want word je Darth Vader of juist een Jedi? Squid Game heeft behalve met kijkcijfers ook historie geschreven bij in het Awards-seizoen. Alleen al als Koreaanse serie door veel nominaties te verdienen, de eerste prijzen zijn ook al binnen met drie Golden Globes. Waaronder die van beste dramaserie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?