Laatste nieuws over Netflix

OFFICIEEL: Lucifer krijgt alsnog een zesde (en laatste) seizoen

De kogel is door de kerk. Lucifer zal toch nog een extra seizoen gaan krijgen. De afgelopen maanden waren de signalen hiervoor al aanwezig en nu heeft Netflix de officiële bevestiging naar buiten gebracht. Het zesde seizoen zal wel écht écht écht het allerlaatste seizoen zijn. Tenminste… dat wordt nu gezegd.

Twee keer gecanceld

Na drie seizoenen werd Lucifer gecanceld door FOX, tot ongeloof van de fans. De serie eindigde met een grote cliffhanger en een grote actie werd gestart. Met succes, want Netflix redde de serie voor de poorten van de hel. Er kwam een vierde seizoen en vervolgens werd er een vijfde seizoen aangekondigd. Dit werd dan wel het slotseizoen. Makers en fans leken hier vrede mee te hebben, zeker toen duidelijk werd dat het vijfde seizoen met zestien afleveringen extra lang werd.

Toch weer in gesprek

Toch bleef Lucifer onverminderd populair en zo kwamen er sinds het begin van 2020 geluiden dat er toch weer werd gesproken over een zesde seizoen. Eerst werd er een nieuw contract getekend door de showrunners, waarop Netflix en Warner Bros met Tom Ellis om de tafel ging zitten. De vertolker van Lucifer kwam er eerst niet uit met de diverse partijen, maar vrij recent werd het een ander verhaal. Ellis zou hebben getekend voor een zesde seizoen en die geruchten blijken nu weer.

Vijfde seizoen aanstaande, zesde seizoen volgend jaar?

Er komt dan ook een zesde seizoen, zo heeft Netflix bekendgemaakt. Deze zal vermoedelijk in 2021 te zien zijn, al hangt dit af van wanneer de opnames weer mogen starten na alle corona perikelen. Wel zeker is dat we over twee maanden kunnen gaan kijken naar het vijfde seizoen, zo werd een dag geleden al duidelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?