Laatste nieuws over Netflix

Officieel: Nashville seizoen 5 gaat in productie

Nashville gestopt Netflix
Na vier seizoenen Nashville komt er een einde aan deze populaire serie, of komt er toch een seizoen vijf van Nashville. ABC, de zender waar de serie in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, heeft de stekker er uit getrokken. Wat precies de reden is voor het cancellen van de countryserie is niet bekend gemaakt. De makers hebben nu toch nieuwe hoop gegeven!
Update 10 juni: Het is inmiddels officieel! Er komt een vijfde seizoen van Nashville! Scroll snel naar beneden om te lezen wie de redder van Nashville is!

Nashville ging in 2012 van start en is ook op Netflix te zien. Met wekelijks een nieuwe aflevering op de streamingdienst behoorde de reeks tot de populaire series. Ook in Amerika is er een grote fanbase, maar toch zag ABC zich genoodzaakt om Nashville stop te zetten. In Amerika werd aanvankelijk verwacht dat Nashville een vervolg zou krijgen, weliswaar met de hakken over de sloot. Uiteindelijk bleken de media er toch naast te zitten en zo komt er na vier jaar een einde aan Nashville. De laatste aflevering is op 26 mei op Netflix in Nederland te zien.

Televisienetwerken hakken knopen door

Waar Netflix niet gebonden is aan televisieseizoenen zijn televisienetwerken dat wel. Netflix bepaalt zelf op welk moment films, series en documentaires gelanceerd worden. Dat gebeurt daarom ook het hele jaar door. Televisiezenders zijn meer gebonden aan bepaalde momenten en daarom horen veel series in deze tijd van het jaar of ze een go of een no-go voor de komende periode krijgen. Bij Nashville pakte dat dus verkeerd uit. Het is niet de enige verrassing, want ook van de ABC-serie Castle werd niet verwacht dat er geen vervolg zou komen. Het verdriet bij de Nashville-crew is groot, zo liet creator Callie Khouri ook op Twitter weten.

Toch hoop voor Nashville seizoen 5

Update 26 mei 2016: Een dag nadat de laatste aflevering van seizoen 4 van Nashville in Amerika op televisie was uitgezonden ontstonden er toch geruchten over de mogelijke komst van seizoen 5. Het vierde seizoen eindigt namelijk met een ware cliffhanger en zorgt bij de fans voor een onbevredigend gevoel. Het verhaal is nog niet uit en dat beseft Lionsgate, distributeur van de serie, ook. Op Twitter was onder de hashtag #BringBackNashville al een campagne ontstaan om Nashville een vervolg te bieden en er werd zelfs een petitie (hier tekenen) gestart. Die campagne is ook bij Lionsgate niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf stuurde onderstaande tweet de wereld in:

Update 10 juni: Het zag er eerder deze week al goed uit voor het vijfde seizoen van Nashville. Variety  meldde toen al dat CMT geïnteresseerd is om het vijfde seizoen te maken. CMT staat voor Country Music Television en zendt voornamelijk muziekvideo’s uit in Amerika, maar ook country-films. Nashville past hier dus prima tussen. Nu het eindelijk officieel bevestigd is lijkt de toekomst van Nashville voorlopig dus te zijn gewaarborgd. Nu is het nog afwachten of Netflix ook van seizoen 5 wekelijks een nieuwe aflevering mag aanbieden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?