Laatste nieuws over Netflix

Officieel: Netflix komt met interactieve Black Mirror-film

Black Mirror Bandersnatch

Netflix heeft bevestigd dat er een Black Mirror-film komt. Die geruchten waren al hardnekkig, maar nu heeft Netflix middels een trailer de film aangekondigd en die komt sneller dan je denkt: morgen, op 28 december.

Gespot

Wie in het Netflix-systeem zocht op Black Mirror kwam al uit op een nieuwe pagina van Black Mirror, naast de bestaande pagina met de betreffende seizoenen. Dit duidde er dus al op dat er een film van Black Mirror aanstaande zou zijn. De komst van Black Mirror Bandersnatch is nu officieel.

Black Mirror Bandersnatch, een interactieve film

Black Mirror Bandersnatch wordt per definitie een bijzondere film, omdat het een interactieve film is. Ook hierover werd enige tijd geleden al druk over gespeculeerd. Een aflevering van het nieuwe Black Mirror-seizoen zou namelijk interactief zijn, maar nu blijkt het dus om een losse film te gaan. Daarmee is het de eerste interactieve film voor volwassen van Netflix. Het concept is verder niet nieuw, want op Netflix zijn al meerdere interactieve series te zien voor de jeugdige kijker, zoals Minecraft Story Mode.

In Black Mirror Bandersnatch zullen wij als kijker vanwege de interactieve functie zelf invloed kunnen hebben op de gevolgen van de betreffende technologie die behandeld wordt in de film. De maker van Black Mirror staat er om bekend om een stukje techniek waar de consument gretig gebruik van maakt te nemen en te laten zien wat de gevaren hierachter kunnen zijn. Black Mirror Bandersnatch lijkt zich af te spelen in 1984 en draait om een jonge programmeur. Hij krijgt twijfels over de werkelijkheid als hij een fantasyroman bewerkt tot een videogame. Hij komt dan voor een ingewikkelde uitdaging te staan en waarschijnlijk begint dan ook het interactieve verhaal.

Bekijk hieronder de trailer van Black Mirror: Bandersnatch: