Trailers

Officiële trailer: Okja is een grensverleggend avontuur op Netflix

Netflix heeft de officiële trailer van de Netflix Original Film Okja getoond. Vandaag wordt de complete film voor het eerst getoond aan een select gezelschap, tijdens het Cannes Filmfestival. Okja is vanaf 28 juni te zien op Netflix.

Bong Joon Ho

Okja is een film van Bong Joon Ho. Ho wordt gezien als een visionaire filmmaker. Hij was onder andere het brein achter Snowpiercer en The Host en ook met Okja lijkt Bong Joon Ho hoge ogen te gaan gooien. De eerste beelden zijn indrukwekkend.

Okja op Netflix

Okja is een gigantisch beest, maar heeft totaal geen kwaad in de zin. Tien jaar lang is Okja verzorgd door Mija, een jong meisje. Samen groeien ze op in de heuvels van Zuid Korea. Het leven van zowel Mija als Okja komt volledig op zijn kop te staan als het beest wordt ontvoerd. Lucy Mirando (Tilda Swinton) zit met haar organisatie Mirando Corporation achter deze ontvoering. De bedoelingen die Lucy met Okja heeft zijn niet positief en dus is Mija vastberaden om Okja terug te halen.

Inmiddels is Okja geen onbekende meer in de wereld en dus bemoeien meer en meer groepen zich er tegenaan. Kapitalisten, demonstranten en consumenten bemoeien zich met het lot van Okja en dat maakt de reddingsactie van Mija er zeker niet makkelijker op. Humor, drama en een scherpe visie op onze consumptiemaatschappij worden door regisseur Bong Joon Ho in Okja samengesmolten in een klein verhaal over de band tussen mens en dier dat langzaam uitgroeit tot een gelaagde visie over het beest wat in ons allemaal waakt.

Netflix en Cannes Filmfestival

Okja is een officiële selectie voor de Gouden Palm op het Cannes Filmfestival. Hier is de afgelopen weken het nodige om te doen geweest. Films die in aanmerking komen voor een Gouden Palm moeten namelijk ook in de bioscoop te zien zijn, volgens de Franse wetgeving. De Franse bioscoopinstantie weigerde echter toestemming te geven om Okja (en The Meyerowitz Stories ) op het witte scherm te tonen, zodat het kans zou kunnen maken op een Gouden Palm. De regels van het Cannes Filmfestival zullen daarom volgend jaar ook aangepast worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?