Laatste nieuws over Netflix

Oktober is horrormaand op Netflix: dit is er te zien

Oktober is door Netflix omgedoopt tot horrormaand. Dat is momenteel al te zien aan de uitingen van de streamingdienst op social media, maar dat merken we ook aan het aanbod. In oktober worden namelijk veel horrortitels toegevoegd aan het aanbod.

Halloween

Op 31 oktober is het Halloween en zeker in de Verenigde Staten is dit een belangrijke feestdag, maar ook in Nederland is Halloween steeds meer in opkomst. Bij Halloween hoort uiteraard bangmakerij en verkleedpartijtjes en daarom is oktober de horrormaand bij uitstek.

Netflix geeft invulling aan de horrormaand door verspreid over oktober verschillende horrorfilms- en series toe te voegen aan het aanbod. We bespreken deze aankomende horrortitels, zodat je tijdens Halloween eens niet naar Jaws, The Exorcist of Saw hoeft te kijken.

The Haunting of Hill House – 12 oktober

The Haunting of Hill House is in tegenstelling tot veel titels uit het horrorgenre geen film, maar een serie. Netflix werkt al tijden aan deze serie en 12 oktober is het eindelijk tijd voor de release. De verwachtingen zijn hooggespannen en de eerste recensies worden inmiddels al gepubliceerd en vaak zijn deze positief. The Haunting of Hill House is ook geen project in de marge, want er zijn grote namen betrokken bij de ontwikkeling van de serie. Steven Spielberg produceerde de serie en bekende namen als Michiel Huisman, Timothy Hutton, Carla Gugino en Victroia Pedretti maken deel uit van de cast. Huisman schoof onlangs ook aan bij RTL Late Night met Twan Huys om over The Haunting of Hill House te praten.

Apostle – 12 oktober

Op 12 oktober komt Netflix ook met de horrorfilm Apostle. De trailer is angstaanjagend om te zien en heeft qua sfeer iets weg van Brimstone, de film waarmee de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven indruk maakte in 2016. In Apostle zien we hoe bewoners van een eiland onderdeel zijn van een duistere sekte. Als het zusje van Thomas Richardson ook toetreedt tot deze sekte besluit hij te infiltreren, om zijn zusje te redden. Zijn aanwezigheid op het eiland krijgt echter een dramatische wending als de sekteleider (gespeeld door Michael Sheen) verneemt dat er een indringer is. Vergeet tijdens het kijken van Apostle niet af en toe te ademen.

The Curious Creations of Christine McConnell – 12 oktober

Trick or treat! Als Halloween ergens wel om bekend staat is het wel het langs de deuren gaan door verklede kinderen om een lekkernij in ontvangst te nemen. Wie goed voor de dag wil komen tijdens Halloween, moet vanaf 12 oktober zeker met regelmaat naar The Curious Creations of Christine McConnell kijken. Ze maakt verschillende baksels, met griezelen als thema. Daarnaast vult ze haar huis ook met enge decoraties en ongepaste wezens.

Haunted – 19 oktober

Horror is bijna altijd fictie, maar dat er in het echte leven dingen gebeuren die ronduit eng zijn is ook een feit. In Haunted horen we gewone mensen die hun vrienden en familie angstaanjagende verhalen vertellen, die echt hebben plaatsgevonden. Om Haunted extra sfeer te geven worden deze verhalen die waargebeurd zijn gereconstrueerd door acteurs.

The Chilling Adventures of Sabrina – 26 oktober

Een paar dagen voor Halloween lanceert Netflix de langverwachte serie The Chilling Adventures of Sabrina. De verwachtingen zijn ontzettend hoog, mede omdat de makers van Riverdale betrokken zijn bij deze nieuwe serie van Netflix, waar direct twee seizoenen van besteld zijn. Daarnaast is het verhaal van Sabrina Spellman ontzettend bekend. Zo kennen we haar bijvoorbeeld uit de komische familieserie Sabrina the Teenage Witch. In The Chilling Adventures of Sabrina zal de nadruk echter meer liggen op het griezelige aspect, maar zal Sabrina nog steeds een keuze moeten maken in haar leven: wordt ze heks, of wordt ze een gewone sterveling?

Deze griezelfilms- en series zijn al te zien als Netflix Original:

Andere horrorfilms op Netflix:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?