Laatste nieuws over Netflix

On The Verge: Een mix tussen Sweet Magnolias en Firefly Lane

Netflix heeft On The Verge aangekondigd voor Netflix. De romantische dramaserie lijkt een mix te worden tussen Sweet Magnolias en Firefly Lane. Vanaf dinsdag 7 september kunnen we aan de slag met het eerste seizoen waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Julie Delphy en Elisabeth Shue.

Vier vrouwen

De verwachtingen van On The Verge zijn voor de release van de serie al hooggespannen. Dat heeft alles te maken met het feit dat Delphy, eerder verantwoordelijk voor de Before-films Richard Linklater en Ethan Hawke, aan het roer staat van de serie. De serie wordt een romantische dramaserie waarin de Amerikaanse stad Los Angeles van voor de pandemie als basis wordt gebruikt.

Daar volgen we vier vriendinnen – een chef, een alleenstaande moeder, een erfgename en een werkzoekende – van middelbare leeftijd die in een midlifecrisis terecht zijn gekomen. Ze voelen zichzelf nog niet te oud om nieuwe dingen te leren. Het brengt ze dan ook op nieuw paden in hun leven. Terwijl ze ondertussen ook worstelen met liefde en werk.

On The Verge op Netflix

On The Verge wordt op dinsdag 7 september uitgebracht op Netflix. Het eerste seizoen telt twaalf afleveringen en Delphy verklapte daar alvast over: “In onze samenleving denken we altijd maar dat vrouwen van die leeftijd tevreden zijn met zichzelf, maar dat is natuurlijk niet hoe het echt werkt. In On the Verge laat ik zien hoe het écht is, hoe gek vrouwen van middelbare leeftijd wel niet kunnen zijn. Ze praten over mannen, ze praten over seks, noem het allemaal maar op!” On The Verge lijkt dan ook een echte aanrader te worden voor liefhebbers van Sweet Magnolias, Firefly Lane, Virgin River en Chesapeake Shores.

➡ Lees ook: Beste romantische dramaseries op Netflix

Bekijk de trailer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?