Laatste nieuws over Netflix

‘One Piece-opvolger’ Yu Yu Hakusho binnenkort al op Netflix

Heb jij de live-actionvariant van One Piece al gezien op Netflix? Waarschijnlijk wel, of je leeft natuurlijk onder een steen, dat kan ook. Hoe dan ook: Yu Yu Hakusho gaat Monkey D. Luffy nu achterna en krijgt óók al zo’n toffe live-actioneditie.

Yu Yu Hakusho

Ken jij Yu Yu Hakusho nog niet? Dat is helemaal niet zo gek, want deze mangaserie (en later anime) is niet zo bekend als One Piece, bij het grote publiek welteverstaan. Dertig jaar geleden kwam de reeks voor het eerst uit, ontsproten uit de hersenpan van de legendarische mangatekenaar Yoshihiro Togashi, die later ook Hunter × Hunter bedacht.

Yusuke Urameshi

Het verhaal van Yu Yu Hakusho volgt Yusuke Urameshi, die om het leven komt bij een ongeluk en vervolgens als geest worstelt met het feit dat hij zijn eigen dode lichaam ziet. Botan, een vrouw die zich een gids voor de geestenwereld noemt, vertelt het hoofdpersonage de waarheid: niemand had verwacht dat een ‘boef’ als Yusuke zou sterven terwijl hij een ‘goede daad’ verrichtte. Om die reden is er geen plek voor hem in de hemel of hel, waarna Yusuke de kans krijgt om het licht weer te vinden: om tot leven gewekt te worden. Maar om dat voor elkaar te krijgen moet hij eerst een proef doorstaan: hij wordt ingezet als een zogenaamde Underworld Detective en raakt vrijwel meteen verstrikt in een mysterie dat de menselijke, demonische en spirituele werelden bestrijkt.

In de startblokken

Het mooie is: Yu Yu Hakusho is al opgenomen. Netflix laat weten dat de opnames liefst vijf jaar in beslag hebben genomen, maar nu is het project dus helemaal klaar. Verder prijst de streamingdienst de zogenaamde ‘één-team-productiestrategie’ aan, die ook werd gebruikt bij One Piece. Het is een beetje onduidelijk hoe dit nou precies in elkaar steekt, maar het principe is als volgt: één team, één gedachte, in Japan én de Verenigde Staten. ‘Ultramoderne technologie en een passie om trouw te blijven aan het bronmateriaal’ worden gecombineerd, net als bij One Piece. En dus verwacht Netflix bijzonder veel van deze nieuwe serie!

Yu Yu Hakusho op Netflix

Wordt Yu Yu Hakusho een tweede One Piece? Dat weten we natuurlijk nog niet, maar het wordt wel bijzonder snel bekend. Op 14 december komt de serie namelijk uit op Netflix: nog maar twee maandjes geduld dus!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?