Laatste nieuws over Netflix

Op dit boek is Liebes Kind gebaseerd en dit zijn de twee opvolgers

Liebes Kind is een doorslaand succes op Netflix. Duitse series doen het de laatste jaren erg goed, met onder meer Dark, Kleo, Launchammer, Schlafende Hunde en Dogs of Berlin. Liebes Kind is gebaseerd op het boek van Romy Hausmann.

Romy Hausmann

De 42-jarige Romy Hausmann was in het verleden hoofdredacteur bij een productiemaatschappij en is nog altijd actief in de televisiewereld. Daarnaast is de Duitse gaan schrijven en dat blijkt een groot succes. Inmiddels heeft ze drie romans op haar naam staan, waarvan Liebes Kind haar debuut was. Een groot succes, want ze won hij al de Crime Cologne Award voor. Inmiddels is Liebes Kind dus verfilmd door Netflix en kan er zomaar meer volgen. Hausmann woont in de bossen nabij Stuttgart en schrijft rustig voort.

Liebes Kind als boek in Nederlands Dag en Nacht

Liebes Kind is in veel talen verschijnen, zo ook in het Nederlands. De Nederlandse vertaling van Liebes King is Dag en Nacht. Dit is het eerste boek van Romy Hausmann. Daarna heeft ze ook Een Perfecte Dag en Slapeloos geschreven. Ook deze boeken zijn in het Nederlands te verkrijgen en draait om hevige thema’s.

Een Perfecte Dag

Al veertien jaar lang verdwijnen er meisjes tussen de zes en tien jaar oud. Rode linten wijzen de politie de weg naar hun lichamen, maar van de dader ontbreekt elk spoor. Tot op een avond de internationaal bekende filosofieprofessor Walter Lesniak wordt gearresteerd, in het bijzijn van zijn dochter Ann. De aanklacht: moord op tien jonge meisjes. De roddelpers weet er wel raad mee, met koppen als ‘De moordprofessor’. Ann weet echter zeker dat haar vader onschuldig is en is vastbesloten dat te bewijzen. Dan worden er opnieuw rode linten aangetroffen…

Slapeloos

Jaren geleden werd Nadja veroordeeld voor een wrede misdaad. Na haar vrijlating uit de gevangenis wil ze niets liever dan een normaal leven leiden. Maar dan wordt er een moord gepleegd. De dader probeert door valse bewijsstukken te verspreiden de politie op het verkeerde spoor te zetten: dat van de jonge, onstabiele vrouw die als assistente bij een advocatenkantoor werkt… Want Nadja’s verleden maakt haar het perfecte slachtoffer. En de perfecte moordenaar.

Liebes Kind krijgt vervolg op Netflix?

Vooralsnog is er niets bekendgemaakt door Netflix over een mogelijk vervolg van Liebes Kind. Een tweede seizoen ligt daarbij niet voor de hand. Wel zou één van de andere boeken van Romy Hausmann verfilmd kunnen gaan worden, alleen hier heeft de streamingdienst en de schrijfster dus ook nog geen deal over gesloten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?