Laatste nieuws over Netflix

Op dit boek is Persuasion op Netflix gebaseerd

De film Persuasion op Netflix is gebaseerd op een boek. Het is één van de vele succesvolle verhalen bedacht door Jane Austen, die een waar bibliotheek bij elkaar heeft geschreven. Maar op welk boek is Persuasion op Netflix gebaseerd? En wat zijn de verschillen? Want die zijn er!

Liefdesdriehoek in Persuasion

Persuasion vertelt het verhaal de hopeloos romantische Anne Elliot, een jonge vrouw die in het verleden noodgedwongen gedag zei tegen haar geliefde, marineofficier Frederick Wentworth. Wanneer haar ex-liefje na acht jaar opnieuw opduikt, lijkt er echter weer iets moois op te bloeien. Maar dan komt haar vaders neef William Elliot opeens ten tonele…

Op dit boek is Persuasion gebaseerd

De film Persuasion is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen. In Nederland is Persuasion verschenen onder de titel Overreding en Overtuiging. Wel zijn er verschillen tussen het boek en de film. De makers van de film lieten al weten dit bewust te hebben gedaan en vooral er iets meer humor in te hebben verwerkt. Bijvoorbeeld door hoofdrolspeelster Dakota Johnson zich tot de kijker te richten. En daarnaast is het boek al bijna tweehonderd jaar oud, dus de tand des tijds moest ook iets worden opgepoetst.

Jane Austen moeder van Britse romans

Jane Austen leefde van 1775 tot en met 1817 en was een prominente Britse romanschrijfster. Haar boeken zijn en korte verhalen zijn veelvuldig naverteld en ook verfilmd. Persuasion was één van haar laatste werken, die zelfs een jaar na haar overlijden pas uit werd gegeven. Het boek Persuasion en de Nederlandse vertaling Overrreding en Overtuiging is nog altijd te verkrijgen, net zoals veel van haar andere werken.

Jane Austen Overreding en Overtuiging

Er zijn meer boeken van Jane Austen verfilmd. De meest bekende daarvan zijn Sense and Sensibility en Pride and Prejudice. Twee jaar geleden werd van Emma een film gemaakt met Anya Taylor-Joy in de hoofdrol. Het is daarnaast niet voor het eerst dat er een film wordt gemaakt aan de hand van Persuasion. Dat gebeurde in 2007 ook al met toen Sally Hawkins als Anne.

➡ Hier vind je al het werk van Jane Austen

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?