Laatste nieuws over Netflix

Op dit boek van Karin Slaughter is Pieces of Her gebaseerd

Pieces of Her is vanaf maart te zien op Netflix. De serie is gebaseerd op een boek van Karin Slaughter, waarvan de Nederlandse titel anders is: Gespleten. Maar hoe zit het exact met de boeken van Slaughter en worden er meer verfilmd? En kan er een vervolg komen op Pieces of Her?

Gespleten is Pieces of Her van Karin Slaughter

Pieces of Her is gebaseerd op het gelijknamige boek van Karin Slaughter. De Nederlandse vertaling is in 2018 verschenen met de titel Gespleten. Het is het meest recente losstaande boek van Slaughter. Deze Amerikaanse thrillerschrijfster komt uit een kleine stad in Georgia en al haar boeken spelen zich ook in deze regio af.

Slaughter schrijft drie reeksen

In 2001 brak Slaughter door met het boek Blindsighted (Nachtschade). Dit was het begin van de Grand County-reeks. Vervolgens schreef ze nog eens twee reeksen. Namelijk de Atlanta-reeks en de Georgina-reeks. Hierin komen de personages Will Trent en Sara Linton samen. Trent was het hoofdpersonage in de Atlanta-reeks en Linton in de Grant County-reeks. De rechten van de Will Trent-reeks is verkocht aan Yellow Bird en zou dus verfilmd kunnen gaan worden.

Komt Netflix met meer Karin Slaughter?

Komt Netflix met meer series van Karin Slaughter? Dat is allerminst uit te sluiten, want Pieces of Her is direct een grote hit. Het is dan ook vergelijkbaar met Harlan Coben, waarvan Netflix inmiddels al veertien boeken aan het verfilmen is. Pieces of Her is een losstaand verhaal, dus de kans is erg klein dat hier een tweede seizoen van zal komen. Wel heeft Slaughter nog eens twaalf losse verhalen geschreven, die mogelijk verfilmd kunnen worden. Daarvoor moet Netflix dan eerst wel een deal sluiten met de auteur.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?