Laatste nieuws over Netflix

Op dit verhaal is Dirty John seizoen 2 gebaseerd

Dirty John seizoen 2

Dirty John is vanaf 14 augustus terug voor een tweede seizoen op Netflix. Waar we in seizoen 1 werden meegenomen in het waargebeurde verhaal over John Meehan, staat voor seizoen 2 een nieuwe zaak centraal. Het gaat om The Betty Broderick Story. Daarmee is opnieuw gekozen voor een liefdesverhaal dat dramatisch afloopt.

The Betty Broderick Story

In het tweede seizoen van Dirty John staat er opnieuw een indrukwekkend liefdesverhaal centraal. De true crime serie is een gedramatiseerde versie van de waargebeurde gebeurtenissen in de relatie van de gescheiden Dan en Betty Broderick. Het eindigt op de ergst denkbare manier: Met twee doden.

Op dit verhaal is Dirty John seizoen 2 gebaseerd

Betty Broderick werd in 1947 geboren en ontmoette in 1965 op de Universiteit van Notre Dame haar toekomstige partner Dan. Vier jaar later, in 1969, stappen de twee in het huwelijksbootje. Terug van de huwelijksreis blijkt Betty zwanger van hun eerste kindje genaamd Kim. Daarna volgden nog vier kinderen. De twee lijken op dat moment uiterst gelukkig, maar alles verandert als Betty haar man er in 1983 van beschuldigd een affaire te hebben met zijn assistente Linda Kolkena.

Het duurt dan twee jaar tot Dan besluit om zijn gezin de rug toe te keren en een nieuw leven op te bouwen met Linda. Vanaf dat moment laat Betty hun kinderen één voor één achter bij het huis van Dan totdat hij de voogdij krijgt over alle kinderen. De scheiding van de twee groeide uit tot één van de meest controversiële scheidingen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Oprah Winfrey bestempelde het zelfs als Amerika’s ergste scheidingen.

Moord

In 1989 is de scheiding tussen Dan en Betty volledig afgerond en nog in datzelfde jaar trouwt Dan met zijn assistente Linda. Zeven maanden na de bruiloft gaat het gruwelijk mis als Betty zowel Dan als zijn jongere vrouw Linda doodschiet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?