Laatste nieuws over Netflix

Op dit waargebeurde verhaal is Fatherhood gebaseerd

Op welk waargebeurde verhaal is Fatherhood gebaseerd? De nieuwste Netflix Original film vertelt een pijnlijk verhaal. We zien hoe de vrouw van een man overlijdt de dag na de geboorte van hun eerste dochter. Met zijn tweeën zullen ze het leven dat volgt moeten opbouwen. Ondertussen worstelt de vader met twijfels, angst, verdriet en vieze luiers. Het verhaal uit de film blijkt echter gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Matthew Logelin
Netflix heeft bij de film Fatherhood twee genres geplaatst: ‘Films gebaseerd op het echte leven’ en ‘Films gebaseerd op een boek’. Beide genres kloppen. De film met Kevin Hart in de hoofdrol heeft als inspiratiebron namelijk de bestseller Two Kisses For Maddy: A Memoir of Loss and Love gebruikt van Matthew Logelin. Dat boek is echter gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de schrijver. Matthew Logelin wordt in Fatherhood gespeeld door Kevin Hart.

Op dit waargebeurde verhaal is Fatherhood gebaseerd

Matthew Logelin was al sinds de middelbare school verliefd op Liz. Op het momenten dat de twee zich hadden gevestigd in Los Angeles met een prachtig huwelijk, een nieuw huis en een meisje op komst, slaat het noodlot toe. Een dag nadat baby Madeline ter wereld is gekomen, krijgt Liz een longembolie waardoor ze op slag dood is, zonder dat ze Madeline ooit vast heeft kunnen houden. Op dat moment stort de wereld van Matt in.

Daarover zegt hij: “Plotseling drong het tot me door… Ze zou vandaag sterven, hier in het ziekenhuis. En ze zou haar baby nooit vasthouden. Ik heb altijd gedacht dat ik naast Liz een goede ouder zou zijn. Het was nooit bij me opgekomen om het alleen te doen.” Matt zocht al zijn kracht bij elkaar om door te gaan voor Maddy, ondanks zijn slopende verdriet.

Blog

Matt besloot zijn verdriet met een vleugje humor en vol liefde om te zetten in een blog waar hij zijn ervaringen deelde en contact legde met andere mensen die in een soortgelijke situatie zaten. Het leverde een blog op met zowel hartverscheurende als kleine, grappige momenten op. Uiteindelijk besloot Logelin van zijn blog een memoire te maken onder de titel: Two Kisses for Maddy: A Memoir of Loss and Love. Het boek beschrijft het begin van zijn relatie met Liz, maar ook de uitdagingen waar hij voor te staan kwam in de opvoeding van zijn dochter. Netflix besloot van het boek een film te maken. Het resultaat is Fatherhood dat sinds vrijdag 18 juni op Netflix te bekijken is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?