Laatste nieuws over Netflix

Op dit waargebeurde verhaal is Pieces of a Woman gebaseerd

Netflix lanceerde vorige week de nieuwe Netflix Original Pieces of a Woman met Vanessa Kirby in de hoofdrol. De film vertelt het indrukwekkende verhaal van een tragische thuisbevalling waarna een vrouw volledig ontspoort in een diepe rouw. De film blijkt gebaseerd te zijn op een waargebeurd verhaal.

Kornél Mundruczó’s

Pieces of a Woman is namelijk deels gebaseerd op wat Kornél Mundruczó’s en zijn partner Kata Wéber hebben meegemaakt. Wéber heeft namelijk zelf een kind verloren tijdens een zwangerschap. De Hongaarse filmmaker vond het moeilijk om dat verlies een plekje te geven en besloot zelfs voor een tijdje in haar eentje te verhuizen naar Berlijn. Daar probeerde ze haar gevoelens op papier te zetten.

“Ik moest weggaan om mezelf echt uit te drukken, ver weg van mijn dochter en ver weg van Kornél. Ik had het gevoel dat mijn lichaam van mij was afgenomen omdat er zoveel mensen om me heen waren die hun mening gaven over de miskraam. Mijn lichaam was niet van mij. Ik moest het terugwinnen door te schrijven, wat voor mij een soort therapie was”, gaf Kata Wéber te kennen.

Toneelstuk werd film

Mede op aanraden van Kornél schreef Wéber in eerste instantie een toneelstuk dat gebaseerd was op haar eigen persoonlijke leven en deels op ervaringen die gedeeld werden door andere vrouwen die een kind waren verloren tijdens de bevalling. Uiteindelijk besloten de twee het verhaal in een film te gieten. Op die manier hopen zij het taboe rondom miskramen te doorbreken. “We hebben onze baby verloren tijdens de zwangerschap, maar tegelijker praatten we er niet over. Zelfs binnen de relatie was het een taboe. De film ging over het doorbreken van de stilte.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?