Laatste nieuws over Netflix

Op dit waargebeurde verhaal is Une mère parfaite gebaseerd

De Franse miniserie Une mère parfaite is vanaf 3 juni te zien bij Netflix en is gebaseerd op een boek (The Perfect Mother van schrijfster Nina Darnton) én een waargebeurd verhaal. Namelijk: dat van Amanda Knox!

Moord in Parijs

In de serie Une mère parfaite schrikt Julie Gayet (gespeeld door Hélène Berg) zich een hoedje als ze hoort dat haar dochter Anya (Eden Doucourant), een studente in Parijs, wordt verdacht van een moord. Ze zou een rijke erfgenaam om het leven hebben gebracht! Julie bedenkt zich geen moment en vertrekt meteen vanuit haar woonplaats Berlijn richting Parijs om haar dochter bij te staan.  En haar echtgenoot, chirurg Mathias (Andreas Pietschmann), blijft achter om voor hun zoon te zorgen, die zijn eindexamen doet.

Eenmaal in Parijs aangekomen zoekt Hélène contact met haar jeugdliefde Vincent (Tomer Sisley), van wie ze hoopt dat hij haar als advocaat bij kan staan. Hoe verder de twee komen echter komen, hoe meer de vraag rijst of Anya wel écht zo onschuldig is. Zelfs haar moeder begint aan haar te twijfelen.

Amanda Knox en Une mère Parfaite

Het verhaal van Une mère parfaite is gebaseerd op dat van Amanda Knox, een Amerikaanse vrouw die bijna vier jaar in een Italiaanse gevangenis zat na haar veroordeling voor de moord op haar huisgenoot Meredith Kercher, een mede-uitwisselingsstudent. Op 1 november 2007 sloeg Knox, die toen 20 jaar oud was en bij haar toenmalige vriend had geslapen, alarm toen ze naar huis was teruggekeerd en daar bloed aantrof en later (toen de deur eenmaal ingetrapt was) ook het stoffelijk overschot van Kercher.

Bloederige vingerafdrukken

Knox werd aangemerkt als verdachte en tijdens een van de verhoren wekte ze volgens de politie de indruk bij de moord betrokken te zijn geweest. De uitwisselingsstudente, haar vriend en haar baas werden aanvankelijk van de moord verdacht. Daar kwam echter verandering in toen er in Kerchers slaapkamer bloederige vingerafdrukken van een bij de politie bekende inbreker (Rudy Guede) werden gevonden; hij werd hij in plaats van Knox’ baas in staat van beschuldiging gesteld.

In de aanloop naar de rechtszaak kwam Knox veelvuldig negatief in het nieuws. Sommigen vonden echter dat het erop leek dat het OM karaktermoord probeerde te plegen om Knox makkelijker te kunnen veroordelen. Na de eerste rechtszaak werden Knox en haar vriend schuldig bevonden en dat leidde tot internationale controverse. Amerikaanse forensische experts waren bijvoorbeeld van mening dat het bewijs helemaal niet paste bij de betrokkenheid van Knox en haar vriend.

Waargebeurde verhaal Une Mère Parfaite

In 2011 ging Knox tegen haar veroordeling in beroep en hierop volgde een slopend en vooral ingewikkeld proces. Ze werd hierbij vrijgesproken van laster, nadat ze had verklaard te zijn geslagen door een politieagente tijdens haar verhoor, maar werd opnieuw veroordeeld voor de moord. In 2015 werd de zaak echter opnieuw heropend: dit keer sprak het Italiaanse Hooggerechtshof Knox en haar vriend definitief vrij.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?