Laatste nieuws over Netflix

Op een houtje bijten… First Kill is gecanceld

De serie First Kill zal niet meer terugkeren. De vampierenserie debuteerde twee maanden geleden op Netflix en werd onder meer in Nederland goed ontvangen. Toch heeft de streamingdienst besloten om First Kill te cancellen. Er komt geen tweede seizoen.

Vampieren hebben het moeilijk

Vampierenseries doen het eigenlijk altijd goed. Zo kreeg The Vampire Diaries heel veel seizoenen en dito spin-offs. Op Netflix wil het echter nog niet vlotten. Met V Wars werd een grote cast verzameld, waarin Ian Somerhalder de hoofdrol had. Het pakte niet uit wat er verwacht werd en zo werd V Wars in 2019 gelijk gecanceld. Met First Kill kwam er een nieuwe poging, alleen opnieuw zonder gewenst resultaat.

Kijkers ten opzichte van kosten

Waar First Kill in Nederland al snel in de toplijsten verscheen, was dat niet overal zo. Bronnen laten dan ook aan Variety weten dat de beslissing om geen tweede seizoen te laten maken komt door het aantal kijkers ten opzichte van de kosten. Data die naar buiten is gebracht door het Britse Digital I beweert dat slechts 43% van de mensen die aan First Kill begonnen ook het seizoen hebben uitgekeken. Zodoende verdween de serie ook na twee weken in de toplijsten. In First Kill draait het om twee tieners. Een vampier en een vampierjager. Wanneer de twee verliefd worden op elkaar begint uiteraard de trammelant.

➡ Deze series zijn gecanceld door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?