Laatste nieuws over Netflix

Opnames Deense Netflix Original The Rain van start

Netflix is begonnen met het produceren van een Deense Netflix Original: The Rain. De streamingdienst laat vandaag weten te zijn begonnen met de opnames van deze serie. The Rain is een post-apocalyptisch verhaal.

Deense series

Wereldwijd staan Scandinavische series en Deense series in het bijzonder bekend om de hoge kwaliteit van de verhaallijnen. Series als Borgen, Dicte en The Bridge (gemaakt in samenwerking met Zweden) komen allemaal uit Denemarken. Ook Netflix denkt succes te kunnen hebben met The Rain.

Veel van de bestaande series uit Denemarken zijn misdaadverhalen. The Rain valt daar niet onder. Het speelt zich af nadat de wereld is vergaan. Netflix kiest daarmee dus voor een ander genre. Erick Barmack, Vice President International Original Series, laat in een reactie weten ze erg enthousiast zijn om in Denemarken aan de slag te gaan. “Scandinavië staat wereldwijd bekend om intrigerende verhalen. We zijn enthousiast om te mogen werken met zulke goede lokale acteurs, schrijvers en regisseurs om een verhaal met grote, frisse invalshoeken naar een wereldwijd publiek te brengen.”

The Rain op Netflix

The Rain wordt in 2018 op Netflix verwacht. De opnames van de serie zijn net van start gegaan. De hoofdcast bestaat uit Mikkel Boe Følsggard (A Royal Affair), Alba August (Below The Surface), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejsen) en Lars Simonsen (The Bridge, Brotherhood). Uit hoeveel afleveringen The Rain zal bestaan is nog niet bekend gemaakt door Netflix. Over het verhaal is al wel het een en ander bekend.

Zo is de wereld in The Rain niet zoals we de wereld nu kennen. Door een biologische catastrofe is de wereld verwoest. Door een virus is bijna de gehele Scandinavische bevolking uitgeroeid. Er zijn wel overlevenden. In The Rain wordt met name een jonge groep overlevenden gevolgd. Een broer en zus sluiten zich bij deze groep aan en samen gaan ze op zoek naar een betere wereld waar ze een nieuw leven kunnen opbouwen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?