Laatste nieuws over Netflix

Opnames House of Cards voorlopig nog niet hervat

De opnames van het zesde seizoen van House of Cards zijn opnieuw uitgesteld. Begin deze maand werden de opnames al stilgezet, vanwege de aantijgingen van seksueel misbruik aan het adres van hoofdrolspeler Kevin Spacey. Voorlopig zal het filmen van seizoen zes dus ook niet hervat worden.

Brief aan de cast en crew

Productiebedrijf Media Rights Capital heeft afgelopen weekend een brief aan de cast en crew die betrokken zijn bij House of Cards gestuurd. Daarin wordt een update van de huidige situatie gegeven én medegedeeld dat er de komende twee weken niet gefilmd zal worden.

De brief is verstuurd vanuit de naam van Pauline Micelli, senior vice-president juridische zaken van Media Rights Capital. Daarin legt ze uit dat er tussen 27 november en 8 december niet gefilmd zal worden voor het nieuwe seizoen. Op 8 december ontvangt de cast en crew een nieuwe update van Media Rights Capital en dan zal dus ook bekend worden of de opnames weer hervat zullen worden, of dat het opnieuw uitgesteld wordt.

Herschrijven seizoen 6

Eind oktober werd Kevin Spacey beschuldigd door Anthony Rapp wegens seksuele intimidatie, dertig jaar geleden. Het was het sein voor vele anderen om ook een boekje open te doen over het gedrag van Spacey. Hier zaten ook leden van de House of Cards-crew bij en dat legde een bom onder de serie van Netflix. Al snel werd bekend dat seizoen 6 het laatste deel zou zijn en even later werd zelfs duidelijk dat Spacey geen deel meer uit zou maken van de serie.

Aangezien House of Cards draait om Spacey’s Frank Underwood moet de serie nu herschreven worden. Dat vergt tijd en dat zal één van de redenen zijn waarom er nu niet gefilmd kan worden. Bovendien wordt er momenteel onderzoek gedaan naar de beschuldigingen en wordt de cast ondersteuning geboden. Ondanks de grote tegenslagen voor de populaire serie schreef Micelli bemoedigende woorden aan de cast en crew, die tot en met 8 december gewoon uitbetaald zullen worden. “De laatste twee maanden zijn bijzonder zwaar voor ons allemaal geweest. Dit hadden we niet kunnen voorzien. Maar deze productie is groter dan één persoon en we hadden niet trotser kunnen zijn op het loyale team waarmee we werken.”

Door het wederom uitstellen van de opnames wordt het steeds onduidelijker wanneer House of Cards seizoen 6 op Netflix verwacht mag worden. De afgelopen jaren verschoof de releasedate al steeds een paar maanden, maar door deze ontwikkelingen lijkt het onwaarschijnlijk dat seizoen 6 in het eerste half jaar van 2018 uit zal komen. Het lijkt er steeds meer op dat dit eind 2018 wordt, mogelijk zelfs 2019.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?