Laatste nieuws over Netflix

Opnames Lupin hervat na heftige overval en diefstal

Voor Omar Sy is deze week even weinig te lachen als zijn alterego Assane Diop. Er heeft namelijk een brute overval plaatsgevonden op de set van Lupin. Een dag nadat er ook al een diefstal plaats vond op de set van The Crown.

Twintig gemaskerde overvallers

Tot dusver is het stilgehouden, maar Variety weet nu te bevestigen dat afgelopen week de opnames van Lupin stil hebben gelegen. Het derde deel wordt opgenomen, maar kon maandag pas weer worden hervat. Afgelopen week brak een groep van twintig gemaskerde overvallers op de set, nadat ze eerst vuurwerk hadden gegooid. Dit gebeurde in Nanterre, een buitenwijk van Parijs. Er is totaal voor zo’n 300.000 euro gestolen.

Crew en cast zijn veilig

Netflix heeft het nieuws nu bevestigd aan Variety. “Er is een incident geweest op 25 februari tijdens het filmen van het nieuwe seizoen van Lupin. De cast en crew is veilig en er is niemand gewond geraakt.” De afgelopen week vond er een onderzoek plaats, waardoor de opnames stil lagen.

The Crown ook al slachtoffer

Vorige week werden er ook al attributen gestolen op de set van The Crown. Het zou gaan om een waarde van om en nabij de tweehonderdduizend euro. Er werden drie vrachtwagens opengebroken in Mexborough, Yorkshire. De opnames vonden hierbij in de buurt plaats. De opnames van The Crown hebben hier geen hinder van ondervonden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?