Laatste nieuws over Netflix

Opnames Penny Dreadful seizoen 2 zijn begonnen

Penny Dreadful NetflixPenny Dreadful zal komend jaar terugkeren op Netflix met het tweede seizoen. De serie die afspeelt in de negentiende eeuw, in een mix van horror, drama en thriller verscheen in september als Netflix Original en werd zeer positief ontvangen. Met een IMDb-score van 8,3 was er dan ook weinig twijfel over het voortzetten van de serie en inmiddels zijn de eerste opnames alweer achter de rug.

De meest iconische 19de-eeuwse horrorpersonages zijn verzameld in deze fantasierijke Original-serie waarin de mooie helderziende Vanessa Ives (Eva Green), ontdekkingsreiziger Malcolm Murray (Timothy Dalton), de onbezonnen Ethan Chandler (Josh Hartnett), en Dr Abraham Van Helsing (David Warner) samen met Victor Frankenstein en Dorian Gray op zoek gaan naar Murray’s ontvoerde dochter Mina en het ondenkbare kwaad een halt trachten toe te roepen.

Het verhaal gaat komend seizoen verder, de exacte lanceringsdatum is nog niet bekend gemaakt. Wel laat Netflix weten dat Penny Dreadful in de Verenigde Staten zal worden uitgezonden door Showtime en in Groot-Brittannië maakt de serie haar debuut op Sky Atlantic. De opnames zijn momenteel in Ierland. Ondanks dat het seizoen nog ver weg is, heeft Penny Dreadful al wel een voorzichtige teaser naar buiten gebracht.

Bekijk de eerste teaser van seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?