Laatste nieuws over Netflix

Opnames Taboo seizoen 2 staan eindelijk voor de deur!

Seizoen 1 van Taboo kwam in 2017 al uit bij de BBC en inmiddels is de serie ook op Netflix te bekijken. Lang was het echter stil over een eventueel tweede seizoen, tot nu dan, want Taboo gaat een comeback maken. En best snel ook!

Eindelijk!

Vanaf het moment van zijn première was Taboo eigenlijk gelijk een hit en daarom was er ook een schreeuw te horen om een vervolg. De makers en hoofdrolspeler Tom Hardy bleven echter stil en werden nog veel stiller. Er werd gespeculeerd en gespeculeerd en pas in mei 2022, een paar maanden terug dus, werd de beslissing genomen om de show tóch een vervolg te geven.

Steven Knight, de grote man achter Taboo (maar óók achter Peaky Blinders), laat ons nu weten hoe het ervoor staat met de planning: “De verwachting is dat we volgend jaar, aan het einde van 2023 beginnen met filmen. Tom en ik kijken uit naar dat moment en er zijn véél meer mensen die dat doen. Sneller? Dat kan niet, want we hebben te maken met onze agenda’s, die propvol zitten.”

Release en cast

Hoe moeten we de woorden van de seriemaker interpreteren? Eind 2023 begint men dus met de opnames en hoogstwaarschijnlijk betekent dat dat er gemikt wordt op een release van Taboo seizoen 2 in 2024! Hardy keert dus sowieso terug, maar het is vooralsnog onduidelijk of Jessie Buckley (The Lost Daughter), Stephen Graham (Boiling Point), Oona Chaplin (Game Of Thrones) en Jonathan Pryce (Game Of Thrones) ook een comeback zullen maken.

Veranderd en getekend

Taboo vertelt het verhaal van de reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney, die in 1814 vanuit Afrika terugkeert naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen en daarna een nieuw leven beginnen. Daar moet alles voor wijken. Hij ontziet niets of niemand.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Taboo seizoen 2 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?