Laatste nieuws over Netflix

Opnames The Crown gaan pas in zomer 2021 verder

The Crown zal opnieuw een flinke tijd stil gaan liggen. Net zoals tussen het tweede en het derde seizoen zal er vooral lange tijd achter de schermen worden gewerkt, waardoor het vijfde seizoen dan ook lang op zich laat wachten. Gelukkig is seizoen 4 wel aanstaande.

Precies afgerond voor lockdown

De makers van The Crown hadden geluk eerder dit jaar. Toen de lockdown werd ingezet had The Crown nog slechts een paar opnamedagen gepland. Deze zijn nog gedraaid, waardoor het vierde seizoen volledig op de band staat. Het monteren van de episodes is daardoor in volle gang en nog dit kalenderjaar zal het verhaal van Queen Elizabeth verder gaan. Daarbij zullen we de reis door de tijd vervolgen tot 1990, het moment dat Margaret Thatcher aan de kant wordt geschoven als premier. Gillian Andersonz al de rol van Thatcher op zich nemen.

Nieuwe cast: Lange pauze

Door de sprongen in de tijd heeft de productie van The Crown ervoor gekozen om telkens na twee seizoenen de cast volledig te vernieuwen. Inmiddels is het al bekend dat Imelda Staunton de rol van Queen Elizabeth over zal nemen voor de laatste twee seizoenen. Voor ze in de huid van de koningin kan kruipen moet ze nog wel enige tijd wachten. De rest van de cast moet namelijk ook worden vernieuwd en het script wordt momenteel geschreven. Ook is er veel onzekerheid door de coronacrisis, waardoor de producenten nu alvast een duidelijke keuze hebben gemaakt. De opnames zullen pas in juni 2021 (!) van start gaan.

Twee jaar wachten

Zo zal er net zoals tussen het tweede en derde seizoen ook tussen het vierde en vijfde seizoen een periode van zo’n twee jaar zitten. De verwachting is dat The Crown seizoen 5 nu in de zomer of zelfs het najaar van 2022 op Netflix komt. Recent werd bekend dat er alsnog een zesde seizoen van de serie komt. Deze zal worden opgenomen in 2022, nagenoeg direct achter de opnames van seizoen 5 aan. Het slotseizoen komt zo in 2023 op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?