Bridgerton Laatste nieuws over Netflix

Opnameschema’s Bridgerton en The Crown zorgen voor grote problemen

Netflix lanceerde eind vorig jaar het eerste seizoen van Bridgerton en binnen no time groeide de reeks uit tot een waar succes. Dat grote succes heeft misschien ook wel een keerzijde. Veel van de opnameplekken die voor Bridgerton zijn gebruikt, worden namelijk ook gebruikt voor The Crown. Van laatstgenoemde serie gaat dit jaar een vijfde seizoen geschoten worden, terwijl voor Bridgerton de opnames van seizoen 2 gepland staan.

Locaties

Het blijkt een flinke uitdaging te zijn om prachtige paleizen te vinden die geschikt zijn voor opnames van onder meer Bridgerton en The Crown. Beide series kwamen dan ook uit bij onder meer Wilton House en Somerley Estate. Nu de opnameschema’s elkaar overlappen, lijkt dat voor aardig wat problemen te gaan zorgen.

Problemen

Een betrokkene sprak al met The Sun over het probleem. “Je kunt gerust stellen dat het voor de makers inmiddels een behoorlijk hoofdpijndossier begint te worden. Er zijn maar enkele locaties geschikt waar je dergelijke series kunt opnemen. Denk aan de logistiek en de ruime die je nodig hebt. Bovendien moet zo’n kasteel voor langere tijd beschikbaar zijn en moet er in de buurt genoeg onderkomen zijn om de voltallige crew – en dat loopt in de honderden mensen – onder te kunnen brengen.”

Mogelijke vertraging

Het valt dan ook niet uit te sluiten dat één van de twee series of misschien zelfs wel beide vertraging gaan oplopen. Ondertussen wordt ook nog hard gezocht naar andere oplossingen. Zo zou Shondaland, het productieteam achter Bridgerton, een film set willen bouwen in de buurt van Ascot. In de documenten daarvoor was ook enigszins goed nieuws op te vangen. Zo wordt gesproken om het land voor een periode van minimaal vijf jaar te gebruiken om te filmen. Dat zou betekenen dat Bridgerton inderdaad nog heel wat seizoenen tegemoet gaar. Eerder werd al gesproken over acht seizoenen voor de succesvolle serie. Tot op heden is de raad van Sunninghill & Ascot nog geen fan van de plannen van de makers van Bridgerton. Of het plan gaat lukken, is dan ook nog maar de grote vraag.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Bridgerton seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?